За нас

  

 appland i dobridaskalov

КАЖИ НЕШТО ТИМ:

Горан Митров

Митко Ѓорѓиевски

Душко Клинчаров

Ѓорѓи Белевски

Ристе Крстев

Крсте Тодоров

Ментор:

проф. м-р Зоран Милевски

Appland е македонски блог за мобилни апликации кој нуди корисни содржини со цел да ги запознае и едуцира посетителите за нивните паметни мобилни телефони.

Мотивот за учество на натпреварот како прво е промоција на нашето училиште и подобро едуцирање во светот на технологијата.

Целта на блогот е промоција и популаризација на информатичките технологии како медиум за изразување преку блог натпреварот „КАЖИ НЕШТО”.

 

На 10 мај 2014 година се одржа завршниот настан во Младинскиот Културен Центар – Скопје и прогласување на тројца победници. Во конкуренција од 140 блога од цела Македонија учениците од гимназијата „Добри Даскалов“ Крсте Тодоров, Ристе Крстев, Душко Клинчаров, Горан Митров, Митко Ѓорѓиевски и Ѓорѓи Белевски под менторство на проф. по информатика м-р Зоран Милевски освоија I место за најдобар блог.

 

Настанот и на останати медиуми:

www.fakulteti.mk

www.crnobelo.com

www.mkd.mk

 

Контакт:

appland@dobridaskalov.edu.mk

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов”

ул. “Мито Хаџи Василев” бр.68

Кавадарци, Р.Македонија

www.dobridaskalov.edu.mk

3 thoughts on “За нас

  1. Петар напиша:

    Супер сте! Продолжете така…

  2. Daniela напиша:

    Одлични апликации кои навистина помагаат во секојдневието! Се најдобро

  3. Кристијан напиша:

    Браво за страната. Гледам дека е за натпревар и ви посакувам многу среќа. Да продолжите со пишувањето… одлични сте!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Translate »