Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

High School "Dobri Daskalov"
Доделени наградите за Конкурсот по повод 31 Октомври - Светски ден на штедењето PDF Print E-mail
Monday, November 06 2017 16:37

На конкурсот објавен од Народна банка на Република Македонија, Министерството за финансии и Агенцијата за супервизија на осигурување, по повод Светскиот ден на штедењето – 31 Октомври, учество од СОУ Гимназија „Добри Даскалов” – Кавадарци зеде ученичката Мартина Нанева од II–6 клас, економско-правна и трговска струка, профил: економски техничар, под менторство на професорката по економски предмети, Лоска Давчева.

23377020 1514461885298860 983754898 o  23336250 1514452128633169 1623745153 o

Last Updated on Monday, November 06 2017 16:42
Read more...
 
Ученици од нашето училиште учесници на интеркултурната размена во Троген, Швајцарија PDF Print E-mail
Monday, December 11 2017 22:12

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 17.10.2017 година до 31.10.2017 година, уште еднаш од нашето ученици од нашето училиште учествуваа на интеркултурната размена во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија.

На оваа интеркултурна размена од нашето училиште учествуваа осум ученици: Горица Спанџова II 4, Марија Јошева II 4, Сунита Мустафова II1, Селма Бегани II5 , Петар Тодоровски IV5, Стефан Ефтимов III4, Дијана МанчеваIII 2 и Весна Темкова III4, под менторство на професорката по историја Наташа Матакова. Освен нашето училиште од Република Македонија учествуваа и ученици од уште четири училишта од Македонија и тоа од Гостивар, Прилеп, Струга и Дебар. Учениците од нашето училиште го делеа делот за живеење со ученици од Гостивар и Струга.

25317195 10213032583382810 1871241645 o

Read more...
 
Клубот на читатели во посета на есенскиот Саем на книгата PDF Print E-mail
User Rating: / 2
PoorBest 
Sunday, November 05 2017 14:49

Традиционалниот есенски Саем на книгата во Кавадарци се одржа од 30. X до 4. XI 2017 г. во просториите на Градската библиотеката „Феткин“.

По тој повод челновите на Клубот на читатели при СОУ Гимназија „Добри Даскалов “, под менторство на професорката Катица Манева, го посетија Саемот и ги разгледаа штандовите полни со книги. Љубителите на уметничката литература имаа можност да набават одредени изданија со промотивни цени.

viber image1

Read more...
 
Еко - конкурс на тема „Влијанието на човекот врз животната средина“ PDF Print E-mail
Saturday, November 04 2017 23:22

Eko-konkurs

Last Updated on Saturday, November 04 2017 23:26
 
Научно-историска екскурзија во Скопје на учениците во II година PDF Print E-mail
Tuesday, October 24 2017 12:32

Во склоп на наставниот план и програма за работа во наставната 2017/2018 г. учениците од втора год. на ден 20.10.2017 г. беа во посета на Скопје. Посетата ја остварија вкупно 130 ученици од можните 163.

Се посетија Природно научниот музеј, зоолошката градина и Музејот на македонската револуционерна борба.

22833664 1503259919752390 8472528 o

Last Updated on Wednesday, October 25 2017 21:30
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

e-Journals

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner