Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Трета Еразмус+ работилница во рамките на проектот DIGITeachEUrope PDF Drucken E-Mail
Dienstag, den 30. Oktober 2018 um 08:43 Uhr

Во периодот од 1. до 6. октомври 2018 год. се реализираше третата Еразмус+ работилница во Линген, Германија со партнерите на нашето училиште во рамките на проектот DIGITeachEUrope - developing digital learning environments for schools in Europe. На оваа работилница од нашето училиште присуствуваа Невенка Поп-Ангелова, Директор, Христинка Косовска, проф. по латински јазик и Богде Коцева – проф. по биологија.

Теми на III работилница од Еразмус+ проектот DIGITe@chEUrope беа изработка на отворени едукативни ресурси и визуелизација.

На работилницата се стави акцент на изработка на отворени едукативни ресурси, видеа и туторијали, определување на темите и методите за креирање на истите, карактеристики на креирањето на објаснувачките видеа, препораки за изработката. Исто така, дел од оваа работилница беше посветен и на визуелизација. Во рамките на работилницата беа претставени и споделени примери од искуство и добра практика, како и предлози за во иднина.

 001-min

002-min

Weiterlesen...
 
Идната професија е одраз на личноста што сакаме да бидеме PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 29. September 2018 um 20:15 Uhr

Движејќи се кон крајот на средното образование, учениците се наоѓаат на крстопат во животот. Изборот за идната професија е многу голема и важна одлука што ја одредува личноста која сакаме да бидеме во животот и ја одредува нашата иднина.

За таа цел на 27.09.2018 во кино салата на училиштето, за прв пат по една година пауза се одржа дебата на тема „Мојата идна професија“ на која гостуваа овогодинешните добитници на наградата „7ми септември“ : проф, м-р. Страшо Темков- професор на Факултетот за музичка уметност, Скопје и Димитар Пецов- пензиониран професор по спорт и спортски активности од нашата гимназија.

Тие своите искуства и совети ги споделија со учениците, раскажувајќи ги своите животни приказни и патот до успешната кариера. На почетокот гостите и учениците ги поздрави директорката на гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова, им  честита за наградите „може нема да ги изберете професиите на нашите гости но нивната успешна животна приказна ќе ве инспирира и мотивира да работите вредно и да го остварите својот сон“, а потоа и претседателот на ученичката заедница Ѓорѓи Стојанов кој се заблагодари во името на учениците.

Photo 9-30-18 12 46 34

20180927 151907

Zuletzt aktualisiert am Montag, den 01. Oktober 2018 um 20:32 Uhr
Weiterlesen...
 
15 Септември – Светски ден на чистење PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 29. September 2018 um 20:12 Uhr

По повод Светскиот ден на чистење 15 септември, Министерството за образование и наука и оваа година продолжи да ја спроведува националната акција за чистење на отпадот на цела територија на Република Македонија.

На овој ден, милиони волонтери од 150 земји од светот ќе се обединат да ја исчистат животната средина во еден ден.

Акцијата е поддржана од повеќе владини и невладини институции, како на пример: Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за здравство, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Црвен крст, Дирекција за заштита и спасување, Го Грин, Агенција за млади и спорт и други.

Во пресрет на Светскиот ден на чистење училиштето заедно со членовите на еко-одборот организираше еколошка акција за чистење во училиштниот двор.

1

2

Weiterlesen...
 
Учество на гимназијалците во Вински карневал на „Тиквешки гроздобер 2018“ PDF Drucken E-Mail
Mittwoch, den 12. September 2018 um 21:48 Uhr

По повод манифестацијата „Тиквешки гроздобер-2018“, учениците од СОУ Гимназија„Добри Даскалов“ зедоа активно учество во Винскиот карневал кој се одржа на 9 септември (недела).

За збогатување на карневалското дефиле беа ангажирани повеќе гимназијалци кои со гордост го прифатија предизвикот оваа година достојно да го претстават славењето на грозјето, виното и  лозарството.

Поставката која продефилира на кавадаречкиот плоштад беше составена од соодветно костимографирани ученици со Dancing Queen.

Оваа година на учениците од драмската секција им припадна честа да го завршат карневалот со соодветен перформанс кој претставуваше прослава на виното и грозјето низ вековите до денес.

Вечерта заврши со богата културно –уметничка програма, многу забава и дружба на учениците со своите врсници.

Photo 9-13-18 15 30 28 1

Photo 9-13-18 15 29 32 1

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 29. September 2018 um 20:12 Uhr
 
Добредојде за учениците во I година PDF Drucken E-Mail
Montag, den 03. September 2018 um 12:46 Uhr

Започна новата учебна 2018/2019 година. И оваа година желбата на многу полуматуранти да го продолжат своето образование е СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци. Класните раководители на учениците во прва година им посакаа добредојде на учениците и им посакаа многу успеси во следните четири години.

Prva godina ucenici 3 sept-min

Prva godina ucenici-min

Zuletzt aktualisiert am Dienstag, den 04. September 2018 um 17:07 Uhr
 
<< Start < Zurück 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Weiter > Ende >>

Seite 6 von 111

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

E-Zeitschriften

Youtube Kanal
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner