Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Потпишан Меморандум за соработка со ДТУ „ТД-ТД” ДООЕЛ, Кавадарци PDF Печати Е-пошта
понеделник, 11 март 2019 10:48

На 5 Март 2019 година во просториите на ДТУ „ТД-ТД” ДООЕЛ, Кавадарци беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу СОУ Гимназија „Добри Даскалов”, Кавадарци и ДТУ „ТД-ТД” ДООЕЛ, Кавадарци.

Целта на потпишувањето на Меморандумот е унапредување на наставниот процес за учениците од економско-правна и трговска струка, профил: економски техничар, при Гимназијата, преку нивно вклучување со практична работа во реално трговско друштво, конкретно ДТУ „ТД-ТД” ДООЕЛ, Кавадарци.

На работниот состанок за потпишување на Меморандумот, претставници од ДТУ „ТД-ТД” , Кавадарци беа Трајче Иванов, сопственик и менаџер на друштвото и Фиданка , дипломиран правник, а претставници од СОУ Гимназија „Добри Даскалов”, Кавадарци беа Невенка Поп-Ангелова, директор и професорите по економски предмети: Лоска Давчева, Костадинчо Петров и Жанета Делова.

Со сопственикот и менаџер на ДТУ „ТД-ТД” ДООЕЛ, Кавадарци, Трајче Иванов, беа договорени активности во областа на изведување на практична настава за учениците од економско-правна и трговска струка, профил: економски техничар, со што учениците практично би се запознале со дејноста на ова трговско друштво, а истовремено и би учеле. Ова трговско друштво има широк опфат на активности во својата дејност, почнувајќи од набавно и продажно работење, магацинско работење, водење сметководсвена евиденција за своето работење, работа со сметководствени документи... Сите овие области на работење, учениците ги изучуваат во стручните наставни предмети и стекнуваат теоретско знаење.

53747549 411097816384665 1314594037952413696 n

53668348 260302258243024 4001373484948127744 n

Повеќе...
 
Средношколците го изразија својот став во Собранието - највисокиот законодавен дом PDF Печати Е-пошта
четврток, 07 март 2019 10:51

Едукативната активност „Имам став!“ претставува симулација на процесот на разгледување предлог-закон во рамките на Собранието. Активностите поврзани со „Имам став!“ започнуваат во училиштата, каде под водство на наставниците-ментори се одржуваат состаноци, на кои учениците, поделени на три комисии, дискутираат за одреден политички проблем и за истиот треба да понудат решение, кое ќе треба да го одбранат пред останатите ученици. Едукативната активност завршува во Собранието, каде се одржува симулација на пленарна седница, при што учениците расправаат и одлучуваат во однос на понудените решенија за секоја од избраните теми.

53110907 2135102689868904 3058567797710782464 o

Последно освежено на четврток, 07 март 2019 11:00
Повеќе...
 
Гимназијата доби прoчистувачи за воздух PDF Печати Е-пошта
среда, 27 февруари 2019 20:01

Денес нашата гимназија доби прочистувачи за воздух кои што ќе бидат поставени во училниците во училиштето, како донација од компанијата Блу Ер со која две средни училишта од Кавадарци добија прочистувачи за воздух, а донацијата е со вредност од 25 илјади евра.

Директорката на училиштето г-ѓа Невенка Поп-Ангелова заедно со професори од гимназијата изрази благодарност за вниманието и напорите на градоначалникот на општина Кавадарци, г-н Митко Јанчев за оваа донација насочена кон училиштата за наставниците и учениците, со што се потврдува, ветената соработка и помош која континуирано училиштето ја добива од Локалната самупорава Кавадарци.

3333333333333333333333334567

20190227-1b946403340d9e45dd01b7847ed6f81c

2

Последно освежено на среда, 27 февруари 2019 20:26
Повеќе...
 
Одржан регионалниот натпревар по математика PDF Печати Е-пошта
среда, 10 април 2019 22:31

На 16.02.2019 во СОУ „Гоце Делчев“, Валандово , на регионалниот натпревар по математика нашето училиште го преставуваа 10 ученици од I до IV година и се постигнати следните резултати:

Михаела Темелкова од I година – III награда

Цветанка Пасинечка од II година – I награда

Димитар Манчев од II година – I награда

 
Општински натпревар по биологија PDF Печати Е-пошта
четврток, 07 март 2019 20:22

На 23.02.2019 година во СОЗШУ „Ѓорче Петров”во Кавадарци се одржа Општинскиот натпревар по Биологија за учениците од средните училишта. Вкупно се натпреваруваа 48 ученици од нашата општина. Општинскиот натпревар беше одлично организиран од училиштето домаќин и се одвиваше без никакви проблеми. Им се заблагодаруваме на колегите за топлото гостопримство и одлично организираната активност и им посакуваме успешна понатамошна работа.

Учениците од нашето училиште СОУ Гимназија „Добри Даскалов”од Кавадарци и оваа година учествуваа во натпреварот и постигнаа одлични резултати. Оние ученици кои освоија награди и пофалници ќе продолжат да се натпреваруваат на Регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 23.03.2019 година во Велес,а останатите ќе добијат благодарници за учество.

Им се заблагодаруваме на сите учесници и нивните ментори, им ги честитаме постигнатите резултати и им посакуваме понатамошни успеси.

Opstinski natprevar po biologija

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 6 од 119

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер