Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Се одржа регионалниот натпревар по биологија PDF Печати Е-пошта
петок, 21 април 2017 19:56

На 06.04.2017 година во Гимназијата ,, Кочо Рацин "во  Велес се одржа Регионалниот натпревар по биологија кадешто учествуваа и учениците од  нашето училиште. На натпреварот учествуваа вкупно 67 натпреварувачи,од СОУГимназија,,Кочо Рацин",ССОУ ,,Димитрија Чуповски"од Велес и СОУ Гимназија,,Добри Даскалов "-Кавадарци. Ние учествувавме со  22 ученици  од I,II,III и IV година.  Под менторство на професор Богде Коцева, ученичката Анастасија Иловска од I-2 клас  го освои III-то место, а  Стефанија Николова од I-3 клас  и Ангела Ангелова од III-5, добија пофалници. Со пофалница се здоби и ученичката Александра Кадрова од II-4 клас , под менторство на професор Елизабета Иговска. Покрај наградените ученици на Државниот натпревар ќе земе учество и Марија Трајкова од II-3 клас.

Голема Благодарност за сите учесници кои учествуваа на Општинскиот и Регионалниот натпревар по биологија со желба за понатамошни успеси и постигање на подобри резултати.

natprevar-biologija

Последно освежено на среда, 26 април 2017 19:48
 
Донација на современа училница за гимназијата од Универзитет „Гоце Делчев“ Штип PDF Печати Е-пошта
вторник, 18 април 2017 21:46

Нашата гимназија ја проширува и зацврстува соработката со Универзитетот „Гоце Делчев“ со цел да придонесе за подобрување на наставниот и образовниот процес. За таа цел,  УГД помогна во опремувањето на една современа училница од новоизградените училници во гимназијата.

Проректорот за настава на УГД проф. д-р Кирил Барбареев истакна дека станува збор за една современа, стимулативна средина за учење. Универзитетот споделува дел од својата информатичка технологија со цел да има подобрување на воспитно-образовниот процес во таа средина, учениците да добиваат многу повеќе информации за тоа што се случува како современа информатичка технологија на Универзитетот. Исто така, тој најави дека на ваков начин ќе имаме многу почести средби на професори од факултетите на УГД заедно со средношколците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци, со цел создавање на некои проектни активности каде што учениците уште во текот на своето средно образование веќе ќе се определуваат за својата идна професија и градење на многу почести врски со средното образование.

Photo 4-13-17 10 53 12 AM

Последно освежено на среда, 19 април 2017 19:13
Повеќе...
 
Литературен конкурс на тема „Нежноста и убавината на жената“ PDF Печати Е-пошта
четврток, 13 април 2017 12:50

По повод 8 Март, денот на жената, класното раководство на II4 клас, објави конкурс за најдобар есеј и најдобра ликовна творба на темата „Нежноста и убавината на жената“ за учениците од втора година.

Пристигнатите литературни и ликовни творби беа оценети од страна на стручна комисија, и беа наградени три најдобри есеи и три најдобри ликовни творби. По тој повод им беа доделени пригодни награди (книги и дипломи) на најуспешните ученици во присуство на професорката по македоснки јазик и литература Катица Манева, професорот по ликовна уметност Ванчо Кеков и директоркатра на гимназијата Невенка Поп-Ангелова.

Literaturen-konkurs

Последно освежено на вторник, 25 април 2017 17:30
Повеќе...
 
Презентација - април месец за заштита од сексуално преносливи болести PDF Печати Е-пошта
среда, 05 април 2017 17:44

На 5 април 2017 год. се одржа презентација по повод април месец за заштита од сексуално преносливи болести што ја презентира ученичката Ангела Ридова од IV-1 клас. Целта е подобро информирање и превентирање на учениците. Презентацијата беше подготвена во соработка со професорите по биологија.

17670784 1268053773231460 1027444386 o

17622295 1268053796564791 654434416 o

Последно освежено на среда, 05 април 2017 21:31
 
Продолжува соработката на нашата гимназија со гимназијата Curt Nicolin од Шведска PDF Печати Е-пошта
понеделник, 03 април 2017 16:23

Гимназијата Добри Даскалов успешно ја продолжува започнатата соработка со училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска. Професори и ученици од Curt Nicolin Gymnasiet (cng.se) повторно ја посетија Гимназијата Добри Даскалов каде што директорката на гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова им посака добредојде и убав престој во нашето училиште и нашиот град.

Оваа недела ученици и професори од Curt Nicolin Gymnasiet ќе престојуваат во Кавадарци и ќе бидат гости на нашето училиште. Со оваа мобилност учесниците ќе разменат искуства, знаења, ќе се стекнат со нови вештини, ќе комуницираат меѓусебно и ќе работат на заеднички дефинирани активности.

Една од активностите кои што заеднички ја реализираа учениците од двете училишта во градскиот парк во Кавадарци е запознавање преку претставување на традиционални шведски игри.

Photo 4-3-17 11 35 16 AM

Photo 4-3-17 12 35 46 PM

Последно освежено на понеделник, 03 април 2017 16:30
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 8 од 95

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер