Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
I место на регионалниот натпревар по германски јазик PDF Печати Е-пошта
понеделник, 06 март 2017 19:43

На 4.3.2017 год. во Битола се одржа регионален натпревар по германски јазик на кој учество зедоа ученици од Кавадарци, Велес, Прилеп, Битола, Охрид, Кичево и др. градови во овој регион. Нашата гимназија ја претставуваше ученикот Стефан Попов од II-2 клас под менторство на проф. Анастазија Костова и го освои првото место. Следната недела ќе ја претставува нашата гимназија на Државниот натпревар кој ќе се одржи во Скопје. Години наназад учениците од нашето училиште ги заземаат првите места на натпреварите по германски јазик и со тоа докажуваме дека сме едно од најдобрите училишта во државата во кое по секој предмет менторите со учениците неуморно работат. Ученикот Стефан Попов постигнува одлични резултати по сите предмети, а учествува и на повеќе натпревари, но неговата љубов кон странските јазици го потврди тоа со освоеното прво место.  Се надеваме на големи успеси и на натпреварите што следуваат.

17193785 10154422607637151 1224088731 o

17176188 1080058412139754 609466876 o

Последно освежено на вторник, 07 март 2017 11:02
Повеќе...
 
Одржани училишен и регионален натпревар по информатика PDF Печати Е-пошта
понеделник, 06 март 2017 19:55

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржаа училишен и регионален натпревар по информатика - од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија - ЗИМ. Сите натпревари во рамките на овогодишниот циклус натпревари се спроведуваат преку системот МЕНДО.

Секое училиште имаше право да пријави тројца натпреварувачи на регионален натпревар, па затоа на 22.02.2017 поради поголем интерес на учениците во просториите на гимназијата Добри Даскалов беше одржан училишен натпревар кој имаше за цел да им овозможи на менторите да направат селекција на тројца претставници кои ќе го претставуваат училиштето на регионален натпревар. На училишниот натпревар учествуваа Страше Наумов III-1, Славе Темков IV-3, Борис Станоев IV-3, Иван Јосифовски IV-3, Јордан Мицковски IV-3, под менторство на проф. по информатика м-р Зоран Милевски и Виктор Кузманов III-3 и Ристе Милков III-3 под менторство на проф. по информатика Благородна Лазова.

Photo 3-4-17 11 48 57 AM

Photo 3-7-17 8 32 51 AM

Последно освежено на четврток, 09 март 2017 11:31
Повеќе...
 
Учениците од гимназијата “Добри Даскалов” ја посетија биохемиската лабораторија “Еми Медикус” во Кавадарци PDF Печати Е-пошта
сабота, 25 февруари 2017 16:05

На 22.02.2017 година учениците од изборното ПМБ подрачје ја посетија биохемиската лабораторија “Еми Мeдикус” во Кавадарци заедно со проф. по хемија Даница Пецова и проф. по биологија Елизабета Иговска.

Учениците поделени во групи го започнаа разгледувањето на лабораторијата кое го предводеше дежурната биохемичарка, која со задоволство ги покажа најсовремените лабораториски апарати за проверување на крвната слика.

raw 4

Повеќе...
 
Учество на фестивалот „Бидете креативни, бидете интерактивни, бидете интеретнички“ PDF Печати Е-пошта
понеделник, 20 февруари 2017 21:36

Реализираните резултати од повеќе креативни работилници од проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието беа претставени на Фестивалот на изведувачки уметности и добри практики „Be creative, be interactive, be interethnic", кој се одржа на 18 февруари 2017 година (сабота) во Младинскиот културен центар во Скопје.

Беа прикажани пет театарски претстави од страна на ученици од училишта од Крушево, Тетово, Свети Николе, Радовиш и Гевгелија.

Нашето училиште претходниот пат се претстави со театарска претстава, а овој пак учествуваше со дополнителни активности и изложба на продукти од креативните корнери, изработени од средношколци. Во овој дел нашите ученички од прва година Емилија Анѓушева и Добринка Сотирова заедно со професорите Кочо Кочов, Гордана Еленова и Зоран Милевски подготвија посебен штанд каде што беа изложени продукти изработени како дел од креативните корнери.

Photo 2-18-17 10 40 31 AM

Последно освежено на понеделник, 20 февруари 2017 22:20
Повеќе...
 
Учество на меѓународна конференција за нови технологии во образованието PDF Печати Е-пошта
петок, 10 февруари 2017 13:19

Од 9 до 11 февруари 2017 год. во Белград се одржува меѓународна конференција „Нови технологии во образованието“ во организација на Британскиот совет.

Оваа година присутни се повеќе од 6500 учесници од Југоисточна Европа, а покрај квалитетната конференциска програма присутна е и богата саемска понуда на најсовремена информатичко комуникациска технологија – ИКТ .

Photo 2-9-17 9 22 20 AM

Професорите од гимназијата „Добри Даскалов“ Кочо Кочов и Зоран Милевски присуствуваат на оваа конференција, а потоа со дисеминација со останатите вработени ќе ги пренесат и споделат најновите искуства стекнати овие денови за да се применат за поедоставно совладување на материјалот и постигнување на подобри резултати.

Photo 2-9-17 9 13 08 AM

Последно освежено на петок, 10 февруари 2017 13:34
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 9 од 93

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Пофалби и поплаки - Дете правобранител

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер