Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Доделени награди од конкурсот „Дискриминација-црна точка на бел лист“ PDF Печати Е-пошта
понеделник, 06 февруари 2017 20:52

Во текот на месец ноември-декември 2016 година Ученичката/Младинска организација во нашето училиште под менторство на професорката по историја Наташа Матакова го реализира проектот „Еднаквоста е наша инспирација“ со цел подигање на свеста кај учениците против секаков вид на дискриминација. Овој проект е дел на поширокиот проект Дете правобранител, а се реализира во соработка со Коалиција на невладини организации СЕГА.

20161219 104357

Повеќе...
 
Нов изглед на дел од ентериерот во училиштето PDF Печати Е-пошта
понеделник, 06 февруари 2017 13:23

За да се избегне едноличноста на живеењето, уметноста има задача да го внесе естетското и естетиката во нашето секојдневие.

Тргнувајќи од оваа цел, да се спротивстави на монотонијата и кичот на просторот, проф. по ликовна уметност Ванчо Кеков, изврши уметничка преобразба на дел од просторот во гимназијата. Конкретната реализација е на ентериерот во холот на оваа образовна институција. Изборот на боја и начинот на изработка му дадоа забележителен и топол изглед на просторот и го направија попријатно катче за вработените и учениците.

16296073 1052522564893339 1729985235 n  16325482 1052522534893342 2020968502 o

Последно освежено на понеделник, 06 февруари 2017 20:05
 
Одржан општински натпревар по математика PDF Печати Е-пошта
недела, 05 февруари 2017 16:25

На 28.01.2017 година во СОУ Киро Спанџов Брко Кавадарци се одржа општински натпревар по математика. Од нашето училиште учество земаа повеќе ученици и истите добија награди.

Учениците од I година кои беа под менторство на проф. Фиданка Илова се: Македонка Бинова - III награда, Ненад Петрески - III награда, Стефан Срњаков – пофалница и Мартина Велковиќ – пофалница.

Учениците од II година кои беа под менторство на проф. Силвана Петкова се: Стефан Попов - III награда и Македонка Недева - III награда.

Од III година под менторство на проф. Лилјана Дичова ученичката Елена Лазова доби пофалница.

Од IV година под менторство на проф. Соња Попова ученикот Славе Темков доби пофалница.

 
Учениците од I-1 клас со најдобар просечен успех на ниво на I година PDF Печати Е-пошта
четврток, 26 јануари 2017 13:52

Учениците од I-1 клас со најдобар просечен успех на ниво на I година. Континуираното учење, трудољубивоста, добрите работни навики вродија со плод! Учениците од I-1 клас, класен раководител Ленче Анѓушева- Чаушева на крајот од I-то полугодие во учебната 2016/2017 година постигнаа највисок просечен успех на ниво на I година, а воедно имаа и најмало просечно изостанување. Учениците беа на прием кај Директорката на Гимназијата Невенка Поп-Ангелова, која срдечно им честита за постигнатиот успех и им посака да продолжат и понатаму да учат и да постигнат уште поголем успех на крајот од учебната година. Класниот раководител, а воедно и професор по англиски јазик кажа за учениците дека навистина се трудољубиви, примерни и периодот на прилагодување кон новата средина го поминале мошне брзо прифаќајќи ги сите обврски без никакви приговори и жалби. За часовите по англиски јазик професорката кажа дека се добри, но ќе мора уште повеќе да учат и вежбаат за да го совладаат што подобро англискиот јазик. Учениците кажаа за омилените предмети, за предмети што најмногу треба да учат и за други настани од секојдневниот училишен живот.

Ucenici-odlicen-uspeh1

Повеќе...
 
Ефективна комуникација за подобра училишна клима PDF Печати Е-пошта
петок, 20 јануари 2017 11:32

На 12 јануари 2017 година во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов”Кавадарци, се одржа предавање за наставниците на тема „Ефективна комуникација за поволна училишна клима” од страна на директорката на училиштето Невенка Поп-Ангелова и училишиот психолог Душанка Иванова.

Предавањето беше со цел усовршување на знаењата и вештините за успешна комуникација кај наставниците.

Воведниот збор го имаше директорката Невенка Поп – Ангелова, која истакна дека ефективната комуникација помеѓу вработените во една организација придонесува за реализирање на целите на организацијата, а со тоа и за реализација на нивните лични цели: заработување плата, лична промоција, унапредување, докажување во општеството итн. Ефективната комуникација помеѓу вработените придонесува за самоисполнување на поединците, како главни чинители на процесот на работа, што во крајна линија води до зголемување на продуктивноста на трудот. Во организацијата каде односите помеѓу вработените се блиски и пријателски, каде не постои јаз помеѓу испраќачот на информацијата и примачот на истата, мотивираноста на поединците за извршување на задачите е голема. Во една таква организација паралелно со постоењето на формалната организација, постои и неформална организација, во која секој е близок со секого, каде постојат стабилни пријателски врски кои продолжуваат и надвор од работното време. Секој поединец сака да работи во таква организација, бидејќи чувствува дека припаѓа во неа!

16196126 1032702803500366  16145729 1032702463500400 1861995670 o

Последно освежено на недела, 22 јануари 2017 12:47
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

Страница 10 од 93

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Пофалби и поплаки - Дете правобранител

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер