Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Сликање на тема „Есен“ по повод Недела на детето PDF Печати Е-пошта
четврток, 06 октомври 2011 13:21

По повод Недела на детето, на 05.10.2011 година (среда) со почеток во 10:00 часот на спортските терени на гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, се реализираше перформанс – сликање со креди во боја и темперни бои на тема: „Есен“.

Последно освежено на четврток, 06 октомври 2011 14:11
Повеќе...
 
Државен натпревар по прва помош PDF Печати Е-пошта
среда, 05 октомври 2011 07:31

Државниот натпревар по прва помош и заштита оваа година се одржа на 10 септември 2011 година, во Куманово.

Повеќе...
 
Едукативен камп на тема „Трговија со луѓе“ PDF Печати Е-пошта
среда, 05 октомври 2011 06:12

Во периодот од 10 до 17 јули 2011 година, во Србија се одржа камп на темата „Трговија со луѓе“ каде што учествуваа ученичките- волонтери: Моника Петковска III-2, Велика Темова III-4 и Зорица Ташева II-1.

Кампот се одржа во детското одморалиште Чардак, близу Ковин. Едукативните содржини се реализираа и креираа преку квалитетни работилници и предавања коишто им овозможија на учесниците да стекнат знаења и искуства на оваа тема. Најуспешните работилници беа реализирани преку игри за размислување, со цел да се сфати понижувачката и трагична состојбата на жртвите, фатени во канџите на трговците со луѓе.

Последно освежено на среда, 05 октомври 2011 12:55
Повеќе...
 
Презентација на еко модели во Охрид PDF Печати Е-пошта
среда, 05 октомври 2011 06:04

На 27 и 28.09.2011 година во Охрид се одржа презентација на дел од моделите од ,,Trash Fashion“ натпреварот кој беше одржан на 26.05.2011 година во Скопје, како дел од програмата ,,Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“.

По покана од Швајцарската амбасада во Скопје беа претставени само 15 модели, а покрај учесниците, нивните ментори и координатори на проектот, тимот на ОХО и МОН, како почесни гости беа присутни претставници на Швајцарската агенција за развој и соработка од државите во регионот и амбасадори на истите. Тоа беше една Интернационална и Регионална средба на којашто беше чест и задоволство да се учествува.

Последно освежено на четврток, 06 октомври 2011 13:10
Повеќе...
 
Продолжува имплементацијата на е-учењето во наставата PDF Печати Е-пошта
среда, 21 септември 2011 14:06

Веќе една година наставниците и учениците од нашата гимназија имаат искуство со е-учење во наставата. Впрочем, уште во старт на минатата учебна 2010/2011 година се започна со проектот Moodle и истиот успешно се имплементира.

Последно освежено на среда, 21 септември 2011 14:22
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следно > Крај >>

Страница 91 од 110

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер