Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
ПРОЕКТ ЗА МИР PDF Печати Е-пошта
среда, 24 февруари 2010 12:12

На почетокот од месец февруари беше склучен договор со кој СОУ Гимназијата „Добри Даскалов“ (во својство на училиште-учесник) се приклучи кон Проектот за Мир. Договорот беше склучен со СГГУ „Здравко Цветковски“ од Скопје, во својство на училиште-координатор.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:03
Повеќе...
 
Mарт - месец на борба против изостаноци PDF Печати Е-пошта
понеделник, 01 март 2010 12:11

Училишната заедница на гимназијата заедно со Директорката, психологот и педагогот организираа мини проект за борба против изостаноци. Одлучено е месец март да биде месец на борба против изостаноци, за што се информирани сите класни раководители и сите ученици. Поставен е и плакат на огласната табла за учениците. Паралелката со најмал број изостаноци и сите ученици без изостаноци на крајот на месецот ќе добијат награден излет кој ќе биде организиран и финансиран од училиштето. 
Затоа ученици – борете се за најмал број на изостаноци!

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:48
Повеќе...
 
Денот на љубовта одбележан и во нашето училиште PDF Печати Е-пошта
вторник, 16 февруари 2010 12:10

,,Да се сведе вселената на едно суштество, да се возвиши едно суштество до Господа, тоа е љубов. Љубовта е поздрав што го праќаат ангелите до ѕвездите. Она што го почнува љубовта може да го заврши само Господ, а да се умре од љубов- тоа значи да се живее од неа”.
(Виктор Иго) 

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:56
Повеќе...
 
Приказна за една идеја PDF Печати Е-пошта
вторник, 16 февруари 2010 12:08

Минатиот зимски распуст воопшто не го користевме рационално. Времето го минувавме „висејќи“ на skype и пред телевизорите.Почнав да се чувствувам како да ја затупувам креативноста , а трупам калории со чипс. Под „итно“ ми требаше некаква активност, нешто што ќе ме ангажира , нешто што ќе биде корисно и за мене и за општеството.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:47
Повеќе...
 
Среќни празници PDF Печати Е-пошта
петок, 01 јануари 2010 12:07

Драги ученици
Во Новата 2010 година бидете исполнети со многу позитивни мисли и идеи, и имајте визија за Вашата иднина.Трудете се да создавате трајни знаења коишто еден ден ќе станат ваша најсигурна инвестиција, ваша мудрост и силна поткрепа на нашата земја. Бидeте добри млади луѓе, несебично подарете добрина, тоа ќе ве направи да се чувствувате задоволни. 

Среќна Нова Година и Божиќни Празници! 

Од мое име и од име на Наставничкиот колегиум Ви посакувам многу здравје, лична среќа, љубов и успеси на сите полиња во животот. Невенка Поп-Ангелова, Директор на СОУ Гимназија “Добри Даскалов” Кавадарци 

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:45
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 Следно > Крај >>

Страница 93 од 95

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер