Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Обезбеден пласман за Гимназијада PDF Печати Е-пошта
понеделник, 29 март 2010 12:39

Женската кошаркарска екипа на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, под менторство на проф. по спорт и спортски активности Тимче Пецов на 23.03.2010 година (вторник) учествуваше на Регионалниот натпревар во кошарка што се одржа во Битола. Во натпреварот учество земаа и екипите од Гостивар, Прилеп, Битола и Струга. Пресудна беше победата над Гимназијата „Јосип Броз-Тито“од Битола, со што нашата екипа обезбеди пласман за претстојната Гимназијада што ќе се одржи во Скопје од 5 до 8 мај, 2010 година. На натпреварот учествуваа следните ученици:

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:43
Повеќе...
 
Велигденските празници-повод за посета на основните училишта PDF Печати Е-пошта
четврток, 25 март 2010 12:38

Учениците од економската и правната насока од нашата Гимназија, членови во виртуелните училишни компании „Advert Company“ и „Daskalov Marketing“, заедно со младинската организација „Млади Лидери“ по повод велигденските празници ги посетија осмоодделенците од сите основни училишта од нашата општина и им поделија велигденски честитки.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:19
Повеќе...
 
Професијата како предизвик и идна егзистенција PDF Печати Е-пошта
петок, 19 март 2010 12:38

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток кај присутните. Гости на заинтересираните учениците од IV година им беа: д-р Марина Каровска, специјалист анестезиолог;  д-р Весна Пемова, специјалист дерматовенеролог; д-р Горан Апостолски, специјалист по ортодонција  и проф. д-р Ристо Еленов.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:22
Повеќе...
 
Компјутерот во функција на наставата PDF Печати Е-пошта
вторник, 09 март 2010 12:33

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата.

Последно освежено на четврток, 30 септември 2010 22:58
Повеќе...
 
Тестирање за матурантите PDF Печати Е-пошта
понеделник, 08 март 2010 12:32

Бизнис Академија Смилевски - БАС во соработка со Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и Центарот за образование на возрасни, поддржано од Министерството за образование и наука, им овозможија на учениците – матуранти од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци да пополнуваат бесплатни тестови за кариерна успешност пред да го направат вистинскиот избор на запишување во високообразовна институција.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:10
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 96 97 Следно > Крај >>

Страница 94 од 97

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер