Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
47 Државна смотра на младите истражувачи PDF Печати Е-пошта
сабота, 02 април 2011 21:54

Годинава, 47 Државна смотра на младите истражувачи од Република Македонија во организација на Народна техника - Сојуз на здруженија за техничка култура на Р. Македонија, се одржа на 02.04.2011 година во Велес.

Последно освежено на среда, 13 април 2011 19:21
Повеќе...
 
Светкото годишно собрание на Проектот за мир - Rete Progetto Pace PDF Печати Е-пошта
вторник, 29 март 2011 19:01

Минатата седмица на 29.03.2011 година, во Венеција се одржа Светкото годишно собрание на Проектот за мир - Rete Progetto Pace. Нашата Гимназија ја претставуваше Наталија Давчевска, ученичката од III година, како дел од тимот на ГУЦ „Здравко Цветковски“ од Скопје кои впрочем се и главни координатори на овој проект.

Последно освежено на сабота, 09 април 2011 19:15
Повеќе...
 
Успешно имплементирање на е-учењето во наставата PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
четврток, 24 март 2011 20:33

Континуираното надградување и усовршување на наставниците во организирање на наставните содржини е постојана заложба во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“. Задоволството што е-учењето профункционира во наставата оваа учебна година, денес го искажаа сите наставници коишто посетуваа Moodlе обука.

Последно освежено на вторник, 29 март 2011 21:34
Повеќе...
 
Новини во Гимназијата PDF Печати Е-пошта
четврток, 24 март 2011 20:56

Софистицираниот и нов изглед на делови од внатрешниот простор на Гимназијата е резултат на неодамнешната реконструкција. Всушност, со ребалансот на буџетот на локалната самоуправа, за Гимназијата беа одобрени средства кои со предлог финансовиот план за 2009/2010 г. се наменија за реновирање на административниот дел.

Последно освежено на понеделник, 28 март 2011 17:09
Повеќе...
 
Ден на франкофонскиот јазик и култура PDF Печати Е-пошта
понеделник, 21 март 2011 18:39

Францускиот јазик има особена долга култура и традиција на светски рамки и се негува и изучува насекаде низ светот, доги векови наназад. 20 март е меѓународен ден на Франкофонијата и се одбележува во сите земји коишто го негуваат и изучуваат францускиот јазик и култура.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следно > Крај >>

Страница 95 од 110

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер