Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Велигденските празници-повод за посета на основните училишта PDF Drucken E-Mail
Donnerstag, den 25. März 2010 um 12:38 Uhr

Учениците од економската и правната насока од нашата Гимназија, членови во виртуелните училишни компании „Advert Company“ и „Daskalov Marketing“, заедно со младинската организација „Млади Лидери“ по повод велигденските празници ги посетија осмоодделенците од сите основни училишта од нашата општина и им поделија велигденски честитки.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 19:19 Uhr
Weiterlesen...
 
Професијата како предизвик и идна егзистенција PDF Drucken E-Mail
Freitag, den 19. März 2010 um 12:38 Uhr

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток кај присутните. Гости на заинтересираните учениците од IV година им беа: д-р Марина Каровска, специјалист анестезиолог;  д-р Весна Пемова, специјалист дерматовенеролог; д-р Горан Апостолски, специјалист по ортодонција  и проф. д-р Ристо Еленов.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 19:22 Uhr
Weiterlesen...
 
Компјутерот во функција на наставата PDF Drucken E-Mail
Dienstag, den 09. März 2010 um 12:33 Uhr

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата.

Zuletzt aktualisiert am Donnerstag, den 30. September 2010 um 22:58 Uhr
Weiterlesen...
 
Тестирање за матурантите PDF Drucken E-Mail
Montag, den 08. März 2010 um 12:32 Uhr

Бизнис Академија Смилевски - БАС во соработка со Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и Центарот за образование на возрасни, поддржано од Министерството за образование и наука, им овозможија на учениците – матуранти од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци да пополнуваат бесплатни тестови за кариерна успешност пред да го направат вистинскиот избор на запишување во високообразовна институција.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 19:10 Uhr
Weiterlesen...
 
Проект-дебата на тема „Мојата идна професија“ PDF Drucken E-Mail
Freitag, den 05. März 2010 um 12:30 Uhr

Во периодот од 23.11.2009 до 30.11.2009 училишниот психолог спроведе анкета во вид на прашалник во сите паралелки на IV година. Анкетата содржеше прашања кои се однесуваа на изборот на професијата и концептот Државна матура. Истражувањето ги имаше следниве цели:

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 19:12 Uhr
Weiterlesen...
 
<< Start < Zurück 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Weiter > Ende >>

Seite 99 von 102

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

E-Zeitschriften

Youtube Kanal
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner