Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Дегустација на топли природни и растителни пијалаци PDF Печати Е-пошта
четврток, 10 февруари 2011 19:11

Гимназијата „Добри Даскалов“ е истакнато средно училиште коешто е организатор на голем број акции, презентации и проекти. Во сите овие проекти активно учествуваат учениците под менторство на нивните професори. Минатата седмица на 10.02.2011 год. во холот на нашето училиште се направи презентација и дегустација на растителни природни и топли напитоци, како дел од богатите содржини на Еко-проектот којшто почна да се реализира оваа година.

Последно освежено на среда, 16 февруари 2011 15:12
Повеќе...
 
Претстава за паметење PDF Печати Е-пошта
среда, 09 февруари 2011 15:06

Во пресрет денот на вљубените и во духот на празничната љубовна магија, на 9 февруари со почеток во 18 часот ние младите од нашиот град бевме пријатно изненадени од еден редок културен настан.

Повеќе...
 
Новогодишен хепенинг PDF Печати Е-пошта
петок, 31 декември 2010 15:14

Средношколците при нашата гимназија „Добри Даскалов“масовно собрани го прославија крајот на уште една успешна година со мини концерт во училишниот хол.

Последно освежено на четврток, 17 февруари 2011 13:40
Повеќе...
 
„Giorno della lingua italiana“ - Ден на италијанската култура PDF Печати Е-пошта
сабота, 25 декември 2010 18:18

Нашето училиште годинава, од месец февруари е дел од интернационалниот проект - Проект за мир (Proggeto Pace), со што гимназијалците добија шанса да го изучуваат италијанскиот јазик. Главна цел на проектот е  да мотивира и ангажира млади од сите земји, а за возврат им нуди културно надградување, другарување, пријателства и соработка со врсници од целиот свет, при тоа рушејќи ги сите можни бариери.

Последно освежено на вторник, 04 јануари 2011 18:24
Повеќе...
 
“Multi via Media” - Проект за зајакнување на меѓуетничката комуникација PDF Печати Е-пошта
четврток, 16 декември 2010 21:32

“Multi via media” е проект којшто ке ја зајакне меѓуетничката комуникација меѓу средношколците од Македонија преку користење мултимедијални алатки. Проектот го спроведува Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во соработка со Високата школа за новинарство и односи со јавноста, Министерството за образование и наука (МОН) и Бирото за развој на образованието (БРО), а со финансиска поддршка од Амбасадата на САД во Република Македонија .

Последно освежено на понеделник, 07 февруари 2011 21:44
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следно > Крај >>

Страница 101 од 114

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер