Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија PDF Печати Е-пошта
сабота, 16 октомври 2010 16:04

Во Сандански – Бугарија, на 9 октомври по XV пат традиционално се одржа меѓународен атлетски крос под мотото „Не на дрогата!“

По повод оваа традиционална манифестација во Бигарија за борбата против дрогата, секоја година редовни гости се ученици од повеќе македонските гимназии со кои соработува санданската гимназија.

Последно освежено на сабота, 16 октомври 2010 16:43
Повеќе...
 
Систем за е-учење, Moodle PDF Печати Е-пошта
четврток, 30 септември 2010 22:36

На почетокот од оваа учебна 2010/2011 година, точно на 1. септември, 11 наставници од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ започнаа да следат обука за користење на нов систем за е-учење.

Последно освежено на среда, 06 октомври 2010 19:24
Повеќе...
 
Меморандум за мултилатерална соработка PDF Печати Е-пошта
четврток, 26 август 2010 15:54

Во интерес на збогатување и проширување на соработката со други училишта, директорката на нашата Гимназија, г-ѓа Невенка Поп-Ангелова беше иницијатор за потпишувањето на Меморандум за мултилатерална соработка, што се случи на 2. јуни, 2010 година, во Сандански, Бугарија. 

Последно освежено на четврток, 14 октомври 2010 12:28
Повеќе...
 
Флаер за уписи на осмоодделенците во I година PDF Печати Е-пошта
среда, 09 јуни 2010 07:17

Осмоодделенци,
За Вашиот упис во учебната 2010/11 година, можете да погледнете во специјално за Вас изготвениот флаер. Тука ќе ги добиете најосновните потребни информации во врска со  уписите.

Последно освежено на среда, 27 октомври 2010 22:31
Повеќе...
 
Средба со министерот за образование и наука PDF Печати Е-пошта
вторник, 01 јуни 2010 07:16

Просветните работници се основа на воспитно-образовниот систем

Вчера во нашиот град присуствуваше делегација од Владата на Р. Македонија на чело со премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Никола Тодоров, по повод пуштање во употреба на училишната спортска сала на СОЗШУЦ „Ѓорче Петров“, која е дел од проектот за изградба на 145 училиштни спортски сали.
Неочекувано и пријатно изненадување за вработените од Гимназијата беше посетата на министерот за образование и наука г-дин Никола Тодоров.

Последно освежено на четврток, 30 септември 2010 22:53
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следно > Крај >>

Страница 103 од 113

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер