Array

Mission und Zweck

Wissen ist eines der wenigen Dinge, die man grenzenlos geben und empfangen kann. Die Mission von allen Lehrern ist selbstlos Ihr Wissen zu allen Schülern, die es übernehmen und annehmen möchten, zu teilen. Unser Ziel ist es, Schüler zu motivieren, wie sie mit kreativen Methoden und Techniken, die wie kontinuierlich verbessern und mit den neuesten Werkzeugen der Informationstechnologie, die wir ständig erneuern, lernen zu können. Die Kenntnisse, die wir erstellen, präsentieren und realisieren wir bei allen unseren Schülern.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Приказна за една идеја PDF Drucken E-Mail
Dienstag, den 16. Februar 2010 um 12:08 Uhr

Минатиот зимски распуст воопшто не го користевме рационално. Времето го минувавме „висејќи“ на skype и пред телевизорите.Почнав да се чувствувам како да ја затупувам креативноста , а трупам калории со чипс. Под „итно“ ми требаше некаква активност, нешто што ќе ме ангажира , нешто што ќе биде корисно и за мене и за општеството.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:47 Uhr
Weiterlesen...
 
Среќни празници PDF Drucken E-Mail
Freitag, den 01. Januar 2010 um 12:07 Uhr

Драги ученици
Во Новата 2010 година бидете исполнети со многу позитивни мисли и идеи, и имајте визија за Вашата иднина.Трудете се да создавате трајни знаења коишто еден ден ќе станат ваша најсигурна инвестиција, ваша мудрост и силна поткрепа на нашата земја. Бидeте добри млади луѓе, несебично подарете добрина, тоа ќе ве направи да се чувствувате задоволни. 

Среќна Нова Година и Божиќни Празници! 

Од мое име и од име на Наставничкиот колегиум Ви посакувам многу здравје, лична среќа, љубов и успеси на сите полиња во животот. Невенка Поп-Ангелова, Директор на СОУ Гимназија “Добри Даскалов” Кавадарци 

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:45 Uhr
Weiterlesen...
 
Биомониторингот-ефикасен начин за детекција на емисиите од тешки метали во воздухот PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 25. Dezember 2010 um 11:54 Uhr

Постоечките проблеми од областа на загадувањето на воздухот со тешки метали се секогаш актуелни, а во последно време и главна мисија и борба на многу луѓе во светот. Со цел да не се игнорираат опасносните загадувачи на воздухот, на 25 декември, 2009 год., во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци се оддржа предавање на тема „Биомониторинг на загадување на воздухот со тешки метали во Република Македонија“.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:43 Uhr
Weiterlesen...
 
Mузичко-сценската изведба на македонски евергрини „Чија си? II“ PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 25. Dezember 2010 um 11:47 Uhr

На 22.12.2009 година (вторник) салата на Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ беше претесна да ги собере гостите кои дојдоа да ја почуствуваат силата на вистинската љубов, претставена во музичко-сценската изведба „Чија си?“ II.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:42 Uhr
Weiterlesen...
 
Одбележан Меѓународниот ден на човекови права и слободи PDF Drucken E-Mail
Freitag, den 10. Dezember 2010 um 00:00 Uhr

Учениците од економско, правната и трговска струка од нашето СОУ го одбележаа 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права и слободи, под менторство на Пандорка Јосифова професор по предмети од правните науки. Свечената манифестација се одвиваше во Општинскиот суд во Кавадарци, со којшто нашето училиште успешно соработува.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:40 Uhr
Weiterlesen...
 
<< Start < Zurück 101 102 103 104 105 Weiter > Ende >>

Seite 104 von 105

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

E-Zeitschriften

Youtube Kanal
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner