Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда PDF Печати Е-пошта
среда, 27 октомври 2010 08:25

Обединета Европа некогаш беше сон на Виктор Иго и на филозофите, а сега е реалност кон која се стреми и Р.Македонија.

25 Октомври како европски ден на граѓанската правда, во Европа се слави од 2003 год., а кај нас за првпат, годинава, се одбележа овој ден со отворање на вратите на судовите и другите правосудни институции за граѓаните.

Последно освежено на среда, 27 октомври 2010 08:42
Повеќе...
 
Проект „Еко-училиште“ PDF Печати Е-пошта
понеделник, 25 октомври 2010 13:43

Од месец август 2010 година, нашето училиште активно се вклучи во проектот „Еко – училиште“, кој ќе биде со времетраење од три години.

Целта на овој проект е заштита на животната средина и нејзина интеграција во воспитно-образовниот систем. Оваа програма ја спроведуваат Министерството за образование и наука, Здружението на граѓани ОХО и швајцарската агенција за развој.

Последно освежено на петок, 29 октомври 2010 13:38
Повеќе...
 
Семинар за професорите по македонски јазик и литература PDF Печати Е-пошта
сабота, 23 октомври 2010 19:40

Бирото за развој на образованието на Р. Македонија, во соработка со Македонскиот институт за медиуми и Европскиот центар за новинарство од Холандија, спроведија и организираа дводневен семинар за професорите по македонски јазик и литература кои изведуваат настава во основните и средните училишта во државата на тема: „Унапредување на медиумската писменост во Р. Македонија“.

Последно освежено на вторник, 26 октомври 2010 14:25
Повеќе...
 
Крводарителска акција PDF Печати Е-пошта
сабота, 23 октомври 2010 19:29

Крводарителството е една од најхуманите и најсолидарните доброволни активности. Во гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци, повторно и годинава акцијата за крводарување наиде на голем одѕив кај учениците, кои со доблест ја покажаа својата хуманост на дело за да им помогнат на тие на кои им е најнеопходна крвта.

Последно освежено на понеделник, 25 октомври 2010 13:03
Повеќе...
 
Меѓународна соработка со Сандански-Бугарија PDF Печати Е-пошта
сабота, 16 октомври 2010 16:04

Во Сандански – Бугарија, на 9 октомври по XV пат традиционално се одржа меѓународен атлетски крос под мотото „Не на дрогата!“

По повод оваа традиционална манифестација во Бигарија за борбата против дрогата, секоја година редовни гости се ученици од повеќе македонските гимназии со кои соработува санданската гимназија.

Последно освежено на сабота, 16 октомври 2010 16:43
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следно > Крај >>

Страница 104 од 114

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер