Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Биомониторингот-ефикасен начин за детекција на емисиите од тешки метали во воздухот PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 25. Dezember 2010 um 11:54 Uhr

Постоечките проблеми од областа на загадувањето на воздухот со тешки метали се секогаш актуелни, а во последно време и главна мисија и борба на многу луѓе во светот. Со цел да не се игнорираат опасносните загадувачи на воздухот, на 25 декември, 2009 год., во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци се оддржа предавање на тема „Биомониторинг на загадување на воздухот со тешки метали во Република Македонија“.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:43 Uhr
Weiterlesen...
 
Mузичко-сценската изведба на македонски евергрини „Чија си? II“ PDF Drucken E-Mail
Samstag, den 25. Dezember 2010 um 11:47 Uhr

На 22.12.2009 година (вторник) салата на Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ беше претесна да ги собере гостите кои дојдоа да ја почуствуваат силата на вистинската љубов, претставена во музичко-сценската изведба „Чија си?“ II.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:42 Uhr
Weiterlesen...
 
Одбележан Меѓународниот ден на човекови права и слободи PDF Drucken E-Mail
Freitag, den 10. Dezember 2010 um 00:00 Uhr

Учениците од економско, правната и трговска струка од нашето СОУ го одбележаа 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права и слободи, под менторство на Пандорка Јосифова професор по предмети од правните науки. Свечената манифестација се одвиваше во Општинскиот суд во Кавадарци, со којшто нашето училиште успешно соработува.

Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:40 Uhr
Weiterlesen...
 
Активности по повод неделата на борба против СИДАТА PDF Drucken E-Mail
Dienstag, den 01. Dezember 2009 um 00:00 Uhr

Први декември, светскиот ден на борба против СИДАТА се реализира со едукативни активности. Учениците подготвија презентација со основни и најбитни информации за ХИВ/СИДА, со нагласени превентивни пораки кои средношколците треба да ги знаат и почитуваат.

Zuletzt aktualisiert am Donnerstag, den 30. September 2010 um 23:00 Uhr
Weiterlesen...
 
Одбележан патрониот празник PDF Drucken E-Mail
Benutzerbewertung: / 1
SchwachPerfekt 
Montag, den 16. November 2009 um 00:00 Uhr

Чествувањето на патрониот празник започна на 12.11.2009 година (четврток) во 19 часот со свечена програма во чест на патронот во Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци. 
На 13.11.2009 година (петок) во 10 часот пред присутните гости и вработените, во училиштето најпрво беше положено свежо цвеќе пред бистата на Патронот од страна на директорката Невенка Поп-Ангелова и вработени од гимназијата.
Zuletzt aktualisiert am Samstag, den 02. Oktober 2010 um 18:37 Uhr
Weiterlesen...
 
<< Start < Zurück 101 102 103 104 105 106 Weiter > Ende >>

Seite 105 von 106

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

E-Zeitschriften

Youtube Kanal
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner