Array

Mission and goal

In times of rapid technological development, globalization, information revolution and educational reforms, we try and are ready to meet by embracing the changes and emerging conditions as a chalenge, fighting for our position and affirmation with the achievement of new  applicable knowledge, quality, innovation and utilizing all internal potentials within the school.

High School "Dobri Daskalov"
Македонска олимпијада по информатика PDF Print E-mail
Monday, May 17 2010 07:08

После успешните Eлектронски натпревари, Регионалните и Државниот натпревар по информатика дојде време најистрајните и најамбициозните млади програмери да се соочат меѓу себе на XIV Македонска олимпијада по информатика и со тоа да се комплетира тимот кој ќе ја претставува Македонија на меѓународните натпревари.

Last Updated on Saturday, October 02 2010 17:10
Read more...
 
Републички натпревар по физика PDF Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Wednesday, May 12 2010 14:06

На 08.05.2010 година во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Републичкиот натпревар по физика.

Last Updated on Thursday, September 30 2010 22:55
Read more...
 
При изборот на сопствената професија, учениците треба да ги следат сопствените импулси PDF Print E-mail
Wednesday, May 12 2010 14:05

Дебатите на тема „Мојата идна професија“ организирани за учениците – матуранти досега се покажаа како исклучително успешна реализација за што потврдуваат интересот и присутноста на учениците.

Last Updated on Thursday, September 30 2010 22:55
Read more...
 
Државен натпревар по историја PDF Print E-mail
User Rating: / 4
PoorBest 
Tuesday, May 11 2010 14:03

Државниот натпревар по историја се одржа на 08.05.2010 година во Делчево. Од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа учениците:

Last Updated on Thursday, September 30 2010 22:55
Read more...
 
Логорување во Горна Бошава PDF Print E-mail
Monday, May 10 2010 14:02

Повеќе години наназад нашето училиште организира логорување во стариот интернат во Горна Бошава. Логорувањето го организираат професорите по спорт и спортски активности за учениците кои имаат спорт и спортски активности како проектна активност.

Last Updated on Saturday, October 02 2010 17:11
Read more...
 
<< Start < Prev 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Next > End >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Креативно катче

Banner

Кажи нешто

Banner

Стани гимназијалец!!!

Banner


Кодекс за однесување на учениците

Banner

Флаер

Banner
Facebook Image

e-Journals

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner