Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“ PDF Печати Е-пошта
вторник, 30 март 2010 12:40

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, се преземени сите неопходни активности, за акцијата успешно да биде реализирана.

DenNaDrvotoРаководниот и стручниот тим изготвија акционен план за организирање на активности за реализација на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, согласно насоките од МОН и Локалната самоуправа на општина Кавадарци.

Во акцијата се вклучија и членови од Советот на родители кои донесоа декоративни садници од најблиската подружница на јавното претпријатие „Македонски шуми“, што беа предвидени за садење и уредување на училиштниот двор.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:40
Повеќе...
 
Обезбеден пласман за Гимназијада PDF Печати Е-пошта
понеделник, 29 март 2010 12:39

Женската кошаркарска екипа на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, под менторство на проф. по спорт и спортски активности Тимче Пецов на 23.03.2010 година (вторник) учествуваше на Регионалниот натпревар во кошарка што се одржа во Битола. Во натпреварот учество земаа и екипите од Гостивар, Прилеп, Битола и Струга. Пресудна беше победата над Гимназијата „Јосип Броз-Тито“од Битола, со што нашата екипа обезбеди пласман за претстојната Гимназијада што ќе се одржи во Скопје од 5 до 8 мај, 2010 година. На натпреварот учествуваа следните ученици:

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:43
Повеќе...
 
Велигденските празници-повод за посета на основните училишта PDF Печати Е-пошта
четврток, 25 март 2010 12:38

Учениците од економската и правната насока од нашата Гимназија, членови во виртуелните училишни компании „Advert Company“ и „Daskalov Marketing“, заедно со младинската организација „Млади Лидери“ по повод велигденските празници ги посетија осмоодделенците од сите основни училишта од нашата општина и им поделија велигденски честитки.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:19
Повеќе...
 
Професијата како предизвик и идна егзистенција PDF Печати Е-пошта
петок, 19 март 2010 12:38

Минатата недела се потврди дека „Мојата идна професија“ е корисен и добро прифатен проект, од страна на учениците кои очекуваат дека ќе им помогне да добијат комплетна слика за професијата за која се одлучиле. И овој пат гостите беа интересни и оставија добар впечаток кај присутните. Гости на заинтересираните учениците од IV година им беа: д-р Марина Каровска, специјалист анестезиолог;  д-р Весна Пемова, специјалист дерматовенеролог; д-р Горан Апостолски, специјалист по ортодонција  и проф. д-р Ристо Еленов.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:22
Повеќе...
 
Компјутерот во функција на наставата PDF Печати Е-пошта
вторник, 09 март 2010 12:33

Полека, но сигурно компјутерите си го заземаат своето место во наставата.

Последно освежено на четврток, 30 септември 2010 22:58
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 111 112 113 114 Следно > Крај >>

Страница 111 од 114

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер