Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Активности по повод неделата на борба против СИДАТА PDF Print E-mail
Tuesday, December 01 2009 00:00

Први декември, светскиот ден на борба против СИДАТА се реализира со едукативни активности. Учениците подготвија презентација со основни и најбитни информации за ХИВ/СИДА, со нагласени превентивни пораки кои средношколците треба да ги знаат и почитуваат.


И оваа година во нашето училиште на 1 Декември, светскиот ден на борба против СИДА-та се реализираше со едукативни активности. Учениците Маја Трајкова III-7, Росана Трајкова III-7, Влатко Димитров IV-3, под менторство на училишниот психолог Душанка Иванова со мотото „ Здравје за здравјето на младите“,  подготвија презентација со основни и најбитни информации за ХИВ/СИДА, што претставува, како се развива, начинот на нејзиното пренесување, статистички податоци и секако со нагласени превентивни пораки кои средношколците треба да ги знаат и почитуваат.

Исто така беа изготвени одлични флаери за превенција од оваa засега неизлечива болест и им се поделија на учениците, а кои се надеваме дека ќе придонесат во отстранувањето на ризичното поведение и во развивањето и негувањето на здрави животни навики.

 

 

 

Last Updated on Thursday, September 30 2010 23:00
 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner