Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home
Одбележан Меѓународниот ден на човекови права и слободи PDF Печати Е-пошта
петок, 10 декември 2010 00:00

Учениците од економско, правната и трговска струка од нашето СОУ го одбележаа 10 декември, Меѓународниот ден на човековите права и слободи, под менторство на Пандорка Јосифова професор по предмети од правните науки. Свечената манифестација се одвиваше во Општинскиот суд во Кавадарци, со којшто нашето училиште успешно соработува.

 

PravaISlobodi1


Учениците имаа изготвено одлична презентација за историската важност на Меѓународниот ден на човековите права и слободи, кога во 1948 година Генералното собрание на ОН ја усвои Универзалната декларација за човекови права. Учениците имаа изработено и флаери. Тие направија извонредна симулација на судски процес и се претставија со впечатливи ораторски настапи пред вработените во судот и поканетите гости од Локалната самоуправа и други поканети гости од градот.

PravaISlobodi2


На оваа манифестација зедоа учество учениците: Коцева Благица II-6, Ристеска Мартина III-7, Карадакова Пепица IV-7 и Арсова Јулијана IV-6 – ораторство, Велевски Виктор IV-7, Станоевски Дарко IV-7, Тодорчева Маја IV-7, Витанов Диме IV-7, Попова Марија IV-7, Тодороски Здравко IV-7, Стојев Митко IV-7, Гордана Маркова IV-7, Делова Тања IV-7, Станоевска Мануела IV-7, Андреева Надица IV-7 –симулација судски процес, Росана Кочова III-7 и Маја Трајкова III-7 - флаери.

PravaISlobodi3

Претседателот на Советот на Општина Кавадарци Илија Тренчев на нашите ученици и менторот Пандорка Јосифова им додели пригодни подароци.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 18:40
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер