Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Заробени души PDF Печати Е-пошта

Живееш во една средина

каде не цутат цветови,

каде нема кој утеха да ти даде,

каде гневот се раѓа

кога се раѓаш и ти.

 

Со првиот твој плач

се будат суровите слуги на злото,

се буди копнежот за војна

во која ти очајнички доживуваш пораз,

војна во која твоите воздишки

се единственото нешто што се слуша.

 

Твоите силни молби

толку безмилосно и болно

ти го распарчуваат дното на срцето

што нивното ехо

се слуша само во твоето тело.

 

И ти самиот незнаеш

во која одлука е излезот

и каде да се обратиш

за да си го вратиш животот.

Кого ли да прашаш

кога ќе заврши се?

 

Кога ли ќе престане

смртта да војува против животот?

Кога противниците ќе го осетат

горчливиот вкус на победата?

Кога ли ќе си замине суетaта?

Кога ли ние ќе престанеме

да ги броиме мртвите тела

од душевната војна?

Кога ќе почнеме

храбро да го живееме

овој разочарувачки живот?

 

                                                                                 Кристина Костадинова I-4

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер