Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home
Показна вежба – Како да постапиме во случај на замјотрес или пожар PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
четврток, 19 октомври 2017 20:37

Согласно Планот за заштита и спасување од природни непогоди и други несреќи во СОУ Гимназија“ Добри Даскалов“ – Кавадарци, заради превенција, рано предупредување и справување со ризици и опасности кои ги загрозуваат нашите ученици, вработени и објекти, на ден 19.10.2017 во училишниот двор, со почеток во 9:30 часот, се одржа показна вежба практично ракување со ПП апарат. Учесници во вежбата беа заедно учениците и наставниците. Од секој клас беше присутен претседателот на училишната заедница, а од наставниците, оние кои немаа настава.

22690029 1143382462458622 2121962999 o

Пред учениците и наставниците беше објаснето како да се постапи во случај на земјотрес или пожар, како да се направи евакуација на учениците, вработените и зачувување на материјалните добра. Упатството за постапување во случај на пожар, пред присутните беше презентирано а потоа практично во присуство на стручно лице беа активирани ПП апаратите, а учениците и наставниците практично “гасеа пожар“ со ПП апарат.

 22643207 1143383649125170 1357895063 o

22664068 1143382885791913 1520890095 o

22690473 1143384619125073 2096189847 o

Последно освежено на четврток, 19 октомври 2017 20:40
 

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер