Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Клубот на читатели во посета на есенскиот Саем на книгата PDF Печати Е-пошта
недела, 05 ноември 2017 14:49

Традиционалниот есенски Саем на книгата во Кавадарци се одржа од 30. X до 4. XI 2017 г. во просториите на Градската библиотеката „Феткин“.

По тој повод челновите на Клубот на читатели при СОУ Гимназија „Добри Даскалов “, под менторство на професорката Катица Манева, го посетија Саемот и ги разгледаа штандовите полни со книги. Љубителите на уметничката литература имаа можност да набават одредени изданија со промотивни цени.

viber image1

viber image2

Членовите на Клубот на читатели одржааа состанок во просториите на Градската библиотека, при што учениците разговараа за прочитани дела, си препорачаа одредени автори и сл. Саемот на книгата секоја годинаа се одржува по повод месецот на книгата во рамките на Кавадаречката културна есен.

Текстот го напиша: Ружди Кесаси, ученик во III-5

viber image3

viber image4

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер