Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Гимназијалците со највисоки награди во месецот на науката PDF Print E-mail
Wednesday, November 29 2017 18:57

Проектите, иновативноста и креативноста се постојан дел од работата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“. Секоја генерација ученици носи таленти од различни области, кои со помош на нивните ментори излегуваат пред очите на јавноста. На нивните успеси горди се професорите, учениците и родителите.

На 25 и 26 ноември во Скопје се одржа натпреварот „Ноември-месец на науката“.Ученици од нашето училиште со своите ментори, професорите по биологија и хемија , Елизабета Иговска, Богде Коцева, Магдалена Убавкова и Даница Пецова зедоа учество и се вратија со награди и признанија. Во просториите на хемискиот факултет младите гимназијалци активно се вклучија во сите активности и покажаа најдобри резултати.

Photo 11-27-17 12 14 53

 Photo 11-27-17 12 14 54 1

nauka

Преку иновативен пристап на полето на науката, учениците изработија модели, збирки и изведуваа експерименти и демонстрации. Предизвикаа исклучително внимание помеѓу натпреварувачите и стручната комисија.

Ученикот од прва година, Слободан Јовановиќ го освои првото место за проектот -биоразновидности и систематика на дневни пеперутки и молци, исклучителна збирка од пеперутки со претставници од четири континенти.Ученикот се претстави со микроскопски препарати и слики. Ученичката од трета година, Павлинка Ташева, учествуваше со модел - скелет на човек, изработка од хартија. За своето дело доби позитивни критики и сертификат.

Photo 11-27-17 12 14 52 2

Photo 11-27-17 12 14 52 1

Учениците од прва година, Софија Секуловска и Рената Попова освоија прво место за изведување на експериментот-каталитичко разложување на водороден пероксид ( хемиски дух од ламба).Учениците од трета година, Ѓорѓи Ристов и Лука Ристов добија сертификат за експериментот димна бомба.

Младите гимназијалци покажаа дека имаат натпреварувачки дух, дека имаат голем истражувачки потенцијал на полето на науката и желба за уште поголеми успеси во иднина. СОУ Гимназија„Добри Даскалов“ е училиште кое секогаш ги поддржува креативноста, работливоста, знаењето и успесите на своите ученици.Честитки до наградените ученици и нивните ментори.

Photo 11-27-17 12 14 53 1

Photo 11-27-17 12 14 51 1

Photo 11-27-17 12 14 52

Last Updated on Wednesday, December 06 2017 17:44
 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner