Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Одбележување на патрониот празник на училиштето PDF Печати Е-пошта
среда, 06 декември 2017 14:52

Со положување на цвеќе пред бистата на патронот Добри Даскалов и свеченост во фоајето на Гимназијата се одбележа патрониот празник на училиштето. На почеток присутните гости ги поздрави директорката на Гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова која зборуваше за делото на патронот, за неговите познати мисли кои и денес претставуваат инспирација и мотивација за вработените и учениците, да се биде подготвен , да се постигнуваат нови применливи знаења, иновативност, квалитет на целокупниот образовен процес. Таа со особена гордост ги истакна успесите на учениците и нивните ментори во минатата учебна година.

DD

Vod

 Dir  FDD

 •  Мјузикл „Матуранти“ – III место на Меѓународен фестивал „Утринска Ѕвезда“ во Банско, Р.Бугарија,
 • Елена Ридова - I место на Државен натпревар по Македонски јазик,
 • Славе Темков – III награда на Државен натпревар по Математика,
 • Училиштен оркестар – I место на Државен натпревар,
 • Училиштен хор – II место на Државен натпревар.
 • III место Кошарка женски на Државен натпревар,
 • Ѓорѓи Илов - I место на Државен натпревар атлетика, фрлање џуле,
 • Надица Петрева - III место на Државен натпревар атлетика, скок во височина,
 • Анастасија Иловска – II место на Државен натпревар биологија,
 • Стефанија Николова - III место на Државен натпревар биологија,
 • Душица Бошева – III место на Државен натпревар „Лидер во струка“,
 • III место во категорија за најдобар штанд на „Образовно рандеву“,

hor

UZ

Програмата беше збогатена со неколку композиции од училишниот хор и оркестар музичко сценска изведба на стихови за вљубените, сегмент од театарската претстава Сон на летната ноќ.

На крајот Г-ѓа Поп-Ангелова истакна дека училиштето ги негува и традиционалните и современите вредности и успешно ја остварува својата образовна и културна мисија! Јавноста очекува и во иднина гимназијалците да го осветлат небото со топлина, знаење и храброст!

.....успехот се случува во моментот кога сте дале се од себе и продолжувате да давате се од себе...

sl1

SlN

Последно освежено на среда, 06 декември 2017 17:44
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер