Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
Home
Одбележување на патрониот празник на училиштето PDF Drucken E-Mail
Mittwoch, den 06. Dezember 2017 um 14:52 Uhr

Со положување на цвеќе пред бистата на патронот Добри Даскалов и свеченост во фоајето на Гимназијата се одбележа патрониот празник на училиштето. На почеток присутните гости ги поздрави директорката на Гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова која зборуваше за делото на патронот, за неговите познати мисли кои и денес претставуваат инспирација и мотивација за вработените и учениците, да се биде подготвен , да се постигнуваат нови применливи знаења, иновативност, квалитет на целокупниот образовен процес. Таа со особена гордост ги истакна успесите на учениците и нивните ментори во минатата учебна година.

DD

Vod

 Dir  FDD

 •  Мјузикл „Матуранти“ – III место на Меѓународен фестивал „Утринска Ѕвезда“ во Банско, Р.Бугарија,
 • Елена Ридова - I место на Државен натпревар по Македонски јазик,
 • Славе Темков – III награда на Државен натпревар по Математика,
 • Училиштен оркестар – I место на Државен натпревар,
 • Училиштен хор – II место на Државен натпревар.
 • III место Кошарка женски на Државен натпревар,
 • Ѓорѓи Илов - I место на Државен натпревар атлетика, фрлање џуле,
 • Надица Петрева - III место на Државен натпревар атлетика, скок во височина,
 • Анастасија Иловска – II место на Државен натпревар биологија,
 • Стефанија Николова - III место на Државен натпревар биологија,
 • Душица Бошева – III место на Државен натпревар „Лидер во струка“,
 • III место во категорија за најдобар штанд на „Образовно рандеву“,

hor

UZ

Програмата беше збогатена со неколку композиции од училишниот хор и оркестар музичко сценска изведба на стихови за вљубените, сегмент од театарската претстава Сон на летната ноќ.

На крајот Г-ѓа Поп-Ангелова истакна дека училиштето ги негува и традиционалните и современите вредности и успешно ја остварува својата образовна и културна мисија! Јавноста очекува и во иднина гимназијалците да го осветлат небото со топлина, знаење и храброст!

.....успехот се случува во моментот кога сте дале се од себе и продолжувате да давате се од себе...

sl1

SlN

Zuletzt aktualisiert am Mittwoch, den 06. Dezember 2017 um 17:44 Uhr
 

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner