Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Одбележување на патрониот празник на училиштето PDF Print E-mail
Wednesday, December 06 2017 14:52

Со положување на цвеќе пред бистата на патронот Добри Даскалов и свеченост во фоајето на Гимназијата се одбележа патрониот празник на училиштето. На почеток присутните гости ги поздрави директорката на Гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова која зборуваше за делото на патронот, за неговите познати мисли кои и денес претставуваат инспирација и мотивација за вработените и учениците, да се биде подготвен , да се постигнуваат нови применливи знаења, иновативност, квалитет на целокупниот образовен процес. Таа со особена гордост ги истакна успесите на учениците и нивните ментори во минатата учебна година.

DD

Vod

 Dir  FDD

 •  Мјузикл „Матуранти“ – III место на Меѓународен фестивал „Утринска Ѕвезда“ во Банско, Р.Бугарија,
 • Елена Ридова - I место на Државен натпревар по Македонски јазик,
 • Славе Темков – III награда на Државен натпревар по Математика,
 • Училиштен оркестар – I место на Државен натпревар,
 • Училиштен хор – II место на Државен натпревар.
 • III место Кошарка женски на Државен натпревар,
 • Ѓорѓи Илов - I место на Државен натпревар атлетика, фрлање џуле,
 • Надица Петрева - III место на Државен натпревар атлетика, скок во височина,
 • Анастасија Иловска – II место на Државен натпревар биологија,
 • Стефанија Николова - III место на Државен натпревар биологија,
 • Душица Бошева – III место на Државен натпревар „Лидер во струка“,
 • III место во категорија за најдобар штанд на „Образовно рандеву“,

hor

UZ

Програмата беше збогатена со неколку композиции од училишниот хор и оркестар музичко сценска изведба на стихови за вљубените, сегмент од театарската претстава Сон на летната ноќ.

На крајот Г-ѓа Поп-Ангелова истакна дека училиштето ги негува и традиционалните и современите вредности и успешно ја остварува својата образовна и културна мисија! Јавноста очекува и во иднина гимназијалците да го осветлат небото со топлина, знаење и храброст!

.....успехот се случува во моментот кога сте дале се од себе и продолжувате да давате се од себе...

sl1

SlN

Last Updated on Wednesday, December 06 2017 17:44
 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner