Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Одржан XXVI регионален натпревар по информатика PDF Print E-mail
Monday, March 12 2018 18:58

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржаа училишен и регионален натпревар по информатика МЕНДО - од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија ЗИМ.

Сите натпревари во рамките на овогодишниот циклус натпревари се спроведуваат преку системот МЕНДО. Секое училиште имаше право да пријави тројца натпреварувачи на регионален натпревар, па затоа на 28.02.2018 поради поголем интерес на учениците во просториите на гимназијата Добри Даскалов беше одржан училишен натпревар кој имаше за цел да им овозможи на менторите да направат селекција на тројца претставници кои ќе го претставуваат училиштето на регионален натпревар. На училишниот натпревар учествуваа Милан Ангелов III-1, Филип Костов III-2, Стефан Ефтимов III-4, Виктор Бошков III-4, Филип Кимов III-5, Јован Камчев III-5, Даниел Џуланов III-5, Страше Наумов IV-1, под менторство на проф. по информатика м-р Зоран Милевски и Блаже Бањански I-2 под менторство на проф. по информатика Андосија Ристова.

Regionalen Natprevar Mendo 11-3-2018

XXVI регионален натпревар по информатика се одржа на 11.3.2018 во три региони и тоа: ФИНКИ во Скопје, ПСУ „Јахја Кемал“ Струга и ПСУ „Јахја Кемал“ Струмица. Нашето училиште се натпреваруваше во првиот регион на ФИНКИ во Скопје од учениците . Учениците добија пофалба за успешно учество и на Државниот натпревар што ќе се одржи на 24.3.2018 на ФИНКИ во Скопје поканети учесници од нашето училиште се Милан Ангелов III-1 и Блаже Бањански I-2. Им посакуваме успеси на натпреварите што следуваат.

28700744 1683691615012444 5589048551641031174 o

28619598 1683689621679310 3117703893852242335 o

Last Updated on Tuesday, March 13 2018 22:35
 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner