Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Нашето училиште домаќин на Општинскиот натпревар по биологија PDF Печати Е-пошта
недела, 25 март 2018 20:23

На 03.03.2018 година во нашето училиште СОУ Гимназија „Добри Даскалов” Кавадарци, се одржа Општинскиот натпревар по биологија за учениците од I,II и III година. На натпреварот учествуваа ученици и од СОЗШУ„ Ѓорче Петров “. Вкупно учествуваа 32 ученици, односно 30 од Нашето училиште и 2 од СОЗШУ„ Ѓорче Петров “.

На натпреварот беа постигнати одлични резултати.

Учениците од I година под менторство на професор Елизабета Иговска ги постигнаа следниве резултати:

СЛOБOДАН

ЈOВАНOВИЌ

I награда и учество на регионален натпревар

МАРТИН

ГOГOВ

II награда и учество на регионален натпревар

ТOДOРКА

ТOДOРOВА

III награда и учество на регионален натпревар

МАРИЈА

ЈOВАНOВА

III награда и учество на регионален натпревар

ВЕРOНИКА

КАРOВСКА

III награда и учество на регионален натпревар

СOФИЈА

МАРКOВА

Пофалница и учество на регионален натпревар

ПАНЕ

ЈOСИФOВ

Пофалница и учество на регионален натпревар

АНГЕЛА

ПOНЧЕВА

Пофалница и учество на регионален натпревар

ИВАНА

ЧИРКOВА

Пофалница и учество на регионален натпревар

СЛАВИЦА

КАСАПИНOВА

 Учество

ИВOНА

МИЛАНOВА

 Учество

ДИМИТАР

МАНЧЕВ

 Учество

OЛГИЦА

АНДOВА

 Учество

 

Учениците од II година под менторство на професор Богде Коцева ги постигнаа следниве резултати :

МАКЕДOНКА

БИНOВА

Пофалница и учество на регионален натпревар

АНАСТАСИЈА

ИЛЛВСКА

Пофалница и учество на регионален натпревар

ЕЛЕНА

СПИРOВА

 Учество на регионален натпревар

СТЕФАНИЈА

НИКOЛOВА

 Учество на регионален натпревар

МАРИЈА

ТЕМЕЛКOВА

 Учество на регионален натпревар

МOНИКА

КРСТЕВА

 Учество на регионален натпревар

МАГДАЛЕНА

OРЕШКOВА

 Учество на регионален натпревар

ПАНДOРКА

ЈАНАКИЕВА

Учество

ЕЛЕНА

ЗЛАТЕВСКА

Учество

Учениците од III година под менторство на професор Елизабета Иговска ги постигнаа следниве резултати :

МАРИЈА

ТРАЈКOВА

III награда и учество на регионален натпревар

АЛЕКСАНДРА

КАДРOВА

Пофалница и учество на регионален натпревар

РУЖДИ

ЌЕСАСИ

Учество

ЦВЕТАНКА

ТАШЕВА

Учество

БЛАГИЦА

ПАВЛOВА

Учество

ИВАНА

ГЕOРГИЕВА

Учество

БРАНКИЦА

ДИМOВА

Учество

АЛЕКСАНДАР

ИЛИЕВ

Учество

 

На сите ученици кои добија награди и пофалници, а воедно се пласираа и на регионалниот натпревар им пожелуваме успеси, а на учениците кои учествуваа на Општинскиот натпревар им се заблагодаруваме за учеството и постигнатите резултати.

Нашите ученици уште еднаш потврдија дека трудот, желбата и натпреварувачкиот дух се движечка сила за понатамошни успеси и никогаш нетреба да се подценуваат.  

СОУ Гимназија „ Добри Даскалов”од Кавадарци по втор пат ќе биде домаќин на регионалниот натпревар по биологија кој ќе се одржи на крај од месец април.

Последно освежено на недела, 25 март 2018 20:25
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер