Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home
Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018 PDF Печати Е-пошта
четврток, 05 април 2018 10:58

На ден 31.03.2018 година (сабота) во просториите на Универзитетот Св.„Климент Охридски“-Битола во Факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола по трет пат се одржа финалниот настан од натпреварот CodeCup 2018- натпревар во програмирање на апликации наменет за средношколци од Република Македонија.

received 1751991201491093

По предходно извршената презентација од претставници од факултетот во нашето училиште, учениците појавија интерес и за истиот се пријави ученикот Крсте Ѓорѓиев од втора година. Учениците можеа да изработат корисничка апликација која може да биде веб страна, игра, едукативна апликација, мобилна апликација или било каква друга апликација. На финалниот настан во Битола од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учество зеде пријавениот кандидат Крсте Ѓорѓиев ученик од втора година под менторство на проф. Благородна Лазова. Ученикот успешно се претставија со едукативна апликација и истиот ги проширија и размени своите знаења, идеи и искуства во изработката на проекти од овој тип.

20180331 144533

20180331 103048

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер