Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018 PDF Print E-mail
Thursday, April 05 2018 10:58

На ден 31.03.2018 година (сабота) во просториите на Универзитетот Св.„Климент Охридски“-Битола во Факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола по трет пат се одржа финалниот настан од натпреварот CodeCup 2018- натпревар во програмирање на апликации наменет за средношколци од Република Македонија.

received 1751991201491093

По предходно извршената презентација од претставници од факултетот во нашето училиште, учениците појавија интерес и за истиот се пријави ученикот Крсте Ѓорѓиев од втора година. Учениците можеа да изработат корисничка апликација која може да биде веб страна, игра, едукативна апликација, мобилна апликација или било каква друга апликација. На финалниот настан во Битола од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учество зеде пријавениот кандидат Крсте Ѓорѓиев ученик од втора година под менторство на проф. Благородна Лазова. Ученикот успешно се претставија со едукативна апликација и истиот ги проширија и размени своите знаења, идеи и искуства во изработката на проекти од овој тип.

20180331 144533

20180331 103048

 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner