Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Гимназијата домаќин на петиот по ред Регионален натпревар по биологија PDF Печати Е-пошта
петок, 11 мај 2018 19:07

На 21.04.2018 година во Нашето училиште СОУ Гимназија,, Добри Даскалов “ во Кавадарци се одржа петиот по ред Регионален натпревар по биологија . На натпреварот учествуваа вкупно 42 учесници од пријавените 46 и тоа: I година 15 учесници, II година 12 учесници, III година 13 учесници и IV година 3 учесници. Учесниците беа од СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов”од Кавадарци, ССОУ,,Димитрија Чуповски”од Велес и СОУГ ,,Кoчо Рацин” од Велес.

Нашите ученици зедоа активно учество и постигнаа одлични резултати .Некои од нив ќе учествуваат на Државниот натпревар кој ќе се одржи на 19.05.2018 година на Природно-математичкиот Факултет, Институт за биологија во Скопје.

Учениците од Нашата Гимназија ги постигнаа следниве резултати:

Photo 5-9-18 10 32 18 3

 

Photo 5-9-18 10 32 18 1

За I година под менторство на проф. Елизабета Иговска:

Ученик

Награда

Учество на државен натпревар

Слободан Јовановиќ

Прва награда

Да

Тодорка Тодорова

Втора награда

Да

Мартин Гогов

Втора награда

Да

Ивана Чиркова

Втора награда

 

Вероника Каровска

Втора награда

 

Ангела Пончева

Трета награда

 

Пане Јосифов

Трета награда

 

Марија Јованова

Пофалница

 

Софија Маркова

Учество

 

 

Учениците од II година под менторство на проф. Богде Коцева :

Ученик

Награда

Учество на државен натпревар

Елена Спирова

Трета награда

Да

Марија Темелкова

Пофалница

 

Стефанија Николова

Пофалница

 

Македонка Бинова

Пофалница

 

Магдалена Орешкова

Учество

 

Анастасија Иловска

Учество

 

Моника Крстева

Учество

 

 

Учениците од III година под менторство на проф. Елизабета Иговска :

Ученик

Награда

Учество на државен натпревар

Александра Кадрова

Втора награда

Да

Марија Трајкова

Трета награда

 

 

На сите учесници им се заблагодаруваме за учеството,за покажаното одлично знаење и за постигнатите резултати. На наградените ученици и ментори им ги честитаме наградите и им посакуваме уште подобри резултати на Државно ниво.

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер