Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
Home
Втора работилница од проектот „Млади репортери за животна средина“ PDF Drucken E-Mail
Montag, den 25. Juni 2018 um 12:03 Uhr

На 21,22 и 23.05.2018 година во Отешево се одржа втората работилница од Проектот „Млади репортери за животна средина“ на која учествуваа учениците од нашата Гимназија. Целта на проектот е да ги вклучи младите во општествениот живот преку лично ангажирање за одредени теми поврзани со одржливиот развој и заштитата на животната средина во нивните заедници.

На работилницата учествуваа 20 ученици и 4 ментори од 4 училишта од Македонија. Покрај нашите ученици, учество зедоа и учениците од Скопје, Берово и Гостивар.

Photo 6-8-18 19 35 27 2

Од нашата гимназија учениците беа од втора година и тоа: Костадинка Габева и Лилјана Чукаркова од II-1, Ана Илова II-2, Дијана Андова II-4 и Виктор Чучага II-5 клас, под менторство на Богде Коцева професор по биологија.

Учениците на предходната работилница која беше одржана во Скопје, во хотел „Континентал“ добија задачи да истражуваат, да анализираат и собираат податоци од различни теми. Темата на која работеа нашите ученици беше „Како да се обезбеди здрав живот и да се промовира благосостојба кај сите од секоја возраст?“

Photo 6-8-18 19 35 28

Photo 6-8-18 19 35 28 1

Целиот матерјал кој го собраа учениците, го средуваа во новинарски статии и документарни кратки филмови на самата работилница. Покрај активностите околу проектот, учесниците се запознаа меѓу себе, си ги споделуваа своите знаења и прекрасно се дружеа. Крајните производи од самиот проект, односно документарните кратки филмови ги поставија на некои портали од социјалните мрежи.

На учесниците им се заблагодаруваме за активностите и задачите кои совесно и одлично ги завршија, а на организаторите на проектот , граѓанското здружение ОХО им благодариме за организирањето и иницијативата за вакви работилници .

Photo 6-8-18 19 35 27 1

Photo 6-8-18 19 35 27

Photo 6-8-18 19 35 31

 

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner