Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Втора работилница од проектот „Млади репортери за животна средина“ PDF Print E-mail
Monday, June 25 2018 12:03

На 21,22 и 23.05.2018 година во Отешево се одржа втората работилница од Проектот „Млади репортери за животна средина“ на која учествуваа учениците од нашата Гимназија. Целта на проектот е да ги вклучи младите во општествениот живот преку лично ангажирање за одредени теми поврзани со одржливиот развој и заштитата на животната средина во нивните заедници.

На работилницата учествуваа 20 ученици и 4 ментори од 4 училишта од Македонија. Покрај нашите ученици, учество зедоа и учениците од Скопје, Берово и Гостивар.

Photo 6-8-18 19 35 27 2

Од нашата гимназија учениците беа од втора година и тоа: Костадинка Габева и Лилјана Чукаркова од II-1, Ана Илова II-2, Дијана Андова II-4 и Виктор Чучага II-5 клас, под менторство на Богде Коцева професор по биологија.

Учениците на предходната работилница која беше одржана во Скопје, во хотел „Континентал“ добија задачи да истражуваат, да анализираат и собираат податоци од различни теми. Темата на која работеа нашите ученици беше „Како да се обезбеди здрав живот и да се промовира благосостојба кај сите од секоја возраст?“

Photo 6-8-18 19 35 28

Photo 6-8-18 19 35 28 1

Целиот матерјал кој го собраа учениците, го средуваа во новинарски статии и документарни кратки филмови на самата работилница. Покрај активностите околу проектот, учесниците се запознаа меѓу себе, си ги споделуваа своите знаења и прекрасно се дружеа. Крајните производи од самиот проект, односно документарните кратки филмови ги поставија на некои портали од социјалните мрежи.

На учесниците им се заблагодаруваме за активностите и задачите кои совесно и одлично ги завршија, а на организаторите на проектот , граѓанското здружение ОХО им благодариме за организирањето и иницијативата за вакви работилници .

Photo 6-8-18 19 35 27 1

Photo 6-8-18 19 35 27

Photo 6-8-18 19 35 31

 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner