Array

Mission und Zweck

In Zeiten der raschen technologischen Entwicklung, Globalisierung, Informationsrevolution und Bildungsreformen, versuchen wir bereit zu sein, durch umfassende Änderungen und neuen Bedingungen als Herausforderung, kämpfen wir für unsere Position und Anerkennung, damit erreichen wir ein neues anwendbares Wissen, Qualität, Innovation und die Nutzung aller internen Potenziale der Schule.
Home Bildung Реализирана обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула!
Реализирана обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула! PDF Drucken E-Mail

Проф. д-р Македонка Димитрова од University American College - Скопје, во соработка со Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Македонија и Уакс институтот за претприемништво и лидерски развој, на 27.06.2018 година во Кавадарци оддржа обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула!

На оваа обука дојдоа ученици од трета година, ученици кои завршија четврта година во СОУ Гимназија Добри Даскалов, како и ученици – студенти од University American College – Скопје, вработени во одредени институции, вработени во приватен сектор итн.

36638194 10214447447397850 7299093157713543168 n

На обуката присутните членови имаа можност да се запознаат меѓусебе, сите на почетокот беа поделени во парови, при што секој партнер од парот требаше убаво да го претстави својот партнер пред останатите.

Потоа се започна со обуката учениците започнаа да работат во групи. Секоја група имаше излагање за производство на свој специфичен производ, чија тема за производот беше дадена од проф. д-р Македонка.

Учениците успешно ги сработија нивните задачи, имаа убави презентации за производите. На крај сите добија сертификати за успешната обука.

36650061 10214447447197845 5475344782773452800 n

36694047 10214447446557829 8924503048185708544 n

 

           

 

E-lernen

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Schwarzes Brett

Banner

Staatsdiplom

Banner

Dauer der Unterrichtstunde

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner