Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home
Реализирана обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула! PDF Печати Е-пошта
петок, 13 јули 2018 16:45

Проф. д-р Македонка Димитрова од University American College - Скопје, во соработка со Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Македонија и Уакс институтот за претприемништво и лидерски развој, на 27.06.2018 година во Кавадарци оддржа обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула!

На оваа обука дојдоа ученици од трета година, ученици кои завршија четврта година во СОУ Гимназија Добри Даскалов, како и ученици – студенти од University American College – Скопје, вработени во одредени институции, вработени во приватен сектор итн.

36638194 10214447447397850 7299093157713543168 n

На обуката присутните членови имаа можност да се запознаат меѓусебе, сите на почетокот беа поделени во парови, при што секој партнер од парот требаше убаво да го претстави својот партнер пред останатите.

Потоа се започна со обуката учениците започнаа да работат во групи. Секоја група имаше излагање за производство на свој специфичен производ, чија тема за производот беше дадена од проф. д-р Македонка.

Учениците успешно ги сработија нивните задачи, имаа убави презентации за производите. На крај сите добија сертификати за успешната обука.

36650061 10214447447197845 5475344782773452800 n

36694047 10214447446557829 8924503048185708544 n

 

           

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер