Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Реализирана обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула! PDF Print E-mail
Friday, July 13 2018 16:45

Проф. д-р Македонка Димитрова од University American College - Скопје, во соработка со Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Македонија и Уакс институтот за претприемништво и лидерски развој, на 27.06.2018 година во Кавадарци оддржа обука на тема: Изработка на бизнис план. Почеток од нула!

На оваа обука дојдоа ученици од трета година, ученици кои завршија четврта година во СОУ Гимназија Добри Даскалов, како и ученици – студенти од University American College – Скопје, вработени во одредени институции, вработени во приватен сектор итн.

36638194 10214447447397850 7299093157713543168 n

На обуката присутните членови имаа можност да се запознаат меѓусебе, сите на почетокот беа поделени во парови, при што секој партнер од парот требаше убаво да го претстави својот партнер пред останатите.

Потоа се започна со обуката учениците започнаа да работат во групи. Секоја група имаше излагање за производство на свој специфичен производ, чија тема за производот беше дадена од проф. д-р Македонка.

Учениците успешно ги сработија нивните задачи, имаа убави презентации за производите. На крај сите добија сертификати за успешната обука.

36650061 10214447447197845 5475344782773452800 n

36694047 10214447446557829 8924503048185708544 n

 

           

 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner