Array

Mission et objectifs

En ce temps d’un developpement technologique très rapide,la globalisation,la révolution numérique et les reformes dans l’enseignement que nous acceptons d’esprit ouvert comme un challenge, nous essayons de tenir le pas et d’être un etablissement très impliqué dans l’accompagnement des élèves vers l’acquisition de savoirs,de connaissances et de compétences solides. Pour atteindre ces objectifs et accomplir notre mission nous utilisons tous les resources et potentiels de nos enseignants et tout cadre travillant dans notre établissement en employant des méthodes innovantes proches de la nouvelle génération.

Home
Идната професија е одраз на личноста што сакаме да бидеме PDF Imprimer Envoyer
Samedi, 29 Septembre 2018 20:15

Движејќи се кон крајот на средното образование, учениците се наоѓаат на крстопат во животот. Изборот за идната професија е многу голема и важна одлука што ја одредува личноста која сакаме да бидеме во животот и ја одредува нашата иднина.

За таа цел на 27.09.2018 во кино салата на училиштето, за прв пат по една година пауза се одржа дебата на тема „Мојата идна професија“ на која гостуваа овогодинешните добитници на наградата „7ми септември“ : проф, м-р. Страшо Темков- професор на Факултетот за музичка уметност, Скопје и Димитар Пецов- пензиониран професор по спорт и спортски активности од нашата гимназија.

Тие своите искуства и совети ги споделија со учениците, раскажувајќи ги своите животни приказни и патот до успешната кариера. На почетокот гостите и учениците ги поздрави директорката на гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова, им  честита за наградите „може нема да ги изберете професиите на нашите гости но нивната успешна животна приказна ќе ве инспирира и мотивира да работите вредно и да го остварите својот сон“, а потоа и претседателот на ученичката заедница Ѓорѓи Стојанов кој се заблагодари во името на учениците.

Photo 9-30-18 12 46 34

20180927 151907

Оваа дебата ја започнаа истакнувајќи дека оваа важна одлука треба да ја донесе секој сам без влијание од другите, мотивирани да успеваат во одбраниот правец со цел со љубов да ја работат својата идната професија. Упорноста и истрајноста која треба да ја поседуваат за одрена работа ќе ги води кон успех со кои во иднина ќе придонесеме за себе и за луѓето околу нас. Да веруваме во невозможното бидејжи во одреден момент може да стане и тоа наша реалност. Постојано да ги надградуваме нашите знаења, да завршиме факултет, да магистрираме за да можеме и ние да инспирираме и да ја покажуваме љубовта кон нашата професија исто како што и тие се потрудија да ни ја пренесат на оваа дебата.

„Контактите се една од најважните работи во животот“- истакна проф. Страшо Темков, „Тие треба да се одржуваат, да се споделуваат искуства, бидејќи разни личности ни отвараат разни полиња од животот“.

20180927 150253

„Успехот на луѓето кои ги имаме мотивирано е и наш успех и гордост“-нагласи професорот Пецов кој целиот свој живот го посветил на младите, на спортот, на откривање нови таленти.

Учениците внимателно ги сослушаа нивните совети за кои се надеваме дека ќе им помогнат во нивниот избор, а гостите на крајот им посакаа успех најпрво во оваа учебна година и понатаму во животот како и вистински избор на професијата која со љубов ќе ја работат.

20180927 151911

Photo 9-30-18 12 46 34 1

Mise à jour le Lundi, 01 Octobre 2018 20:32
 

E-apprentissage

Bannière

iOERc.mk

Bannière

DIGITeachEUrope

Bannière

Отворени едукативни ресурси

Tableau d'affichage

Bannière

Baccalauréat

Bannière

Durée des cours(le matin et l’après-midi)

Bannière
Bannière
Bannière
Bannière
Bannière