Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home
Трета Еразмус+ работилница во рамките на проектот DIGITeachEUrope PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
вторник, 30 октомври 2018 08:43

Во периодот од 1. до 6. октомври 2018 год. се реализираше третата Еразмус+ работилница во Линген, Германија со партнерите на нашето училиште во рамките на проектот DIGITeachEUrope - developing digital learning environments for schools in Europe. На оваа работилница од нашето училиште присуствуваа Невенка Поп-Ангелова, Директор, Христинка Косовска, проф. по латински јазик и Богде Коцева – проф. по биологија.

Теми на III работилница од Еразмус+ проектот DIGITe@chEUrope беа изработка на отворени едукативни ресурси и визуелизација.

На работилницата се стави акцент на изработка на отворени едукативни ресурси, видеа и туторијали, определување на темите и методите за креирање на истите, карактеристики на креирањето на објаснувачките видеа, препораки за изработката. Исто така, дел од оваа работилница беше посветен и на визуелизација. Во рамките на работилницата беа претставени и споделени примери од искуство и добра практика, како и предлози за во иднина.

 001-min

002-min

003-min

004-min

005-min

006-min

007-min

 

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер