Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Трета Еразмус+ работилница во рамките на проектот DIGITeachEUrope PDF Печати Е-пошта
вторник, 30 октомври 2018 08:43

Во периодот од 1. до 6. октомври 2018 год. се реализираше третата Еразмус+ работилница во Линген, Германија со партнерите на нашето училиште во рамките на проектот DIGITeachEUrope - developing digital learning environments for schools in Europe. На оваа работилница од нашето училиште присуствуваа Невенка Поп-Ангелова, Директор, Христинка Косовска, проф. по латински јазик и Богде Коцева – проф. по биологија.

Теми на III работилница од Еразмус+ проектот DIGITe@chEUrope беа изработка на отворени едукативни ресурси и визуелизација.

На работилницата се стави акцент на изработка на отворени едукативни ресурси, видеа и туторијали, определување на темите и методите за креирање на истите, карактеристики на креирањето на објаснувачките видеа, препораки за изработката. Исто така, дел од оваа работилница беше посветен и на визуелизација. Во рамките на работилницата беа претставени и споделени примери од искуство и добра практика, како и предлози за во иднина.

 001-min

002-min

003-min

004-min

005-min

006-min

007-min

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер