Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија PDF Печати Е-пошта
среда, 26 декември 2018 11:40

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, уште еднаш ученици од нашето училиште учествуваа на интеркултурната размена во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија.

На оваа 9-та по ред размена на наши ученици во Швајцарија учествуваа ученици од втора, трета и четврта година и тоа: Вероника Каровска, Драган Андреевски, Ѓорѓи Ѓиков, Иван Јосифов, Мартин Коцев, Марија Ристова, Марија Глигорова и Пане Досев и супервизор проф. по информатика м-р Зоран Милевски.

Photo 12-10-18 19 09 09

Photo 12-25-18 15 29 36

Размената беше со група ученици од Молдавија, кадешто преку игри, пораки, проекти и работилници беа изучувани правата на децата, антидискриминацијата, родовата еднаквост и идентитетот.

За време на викендите се реализираа екскурзии низ Швајцарија, каде што до израз доаѓаа дружењата и пријателствата со ученици од различна етничка структура.

Преку оваа размена децата ќе имаат можности да ги пренесат своите знаења на своите соученици, бидејќи во рамките на проектот планирани се четири работилници за десиминација на активностите и наученото од Швајцарија во училиштето и вклучување на повеќе ученици.

Photo 12-7-18 16 42 43

Photo 12-7-18 16 44 20

Photo 12-25-18 15 29 40

Photo 12-5-18 15 08 37

Photo 12-15-18 10 22 59

 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер