Array

Mission and goal

Knowledge is one of the few things that can be given and received infinitely. The mission of all teachers is to unselfishly share the knowledge to all students who want to adopt and receive it. Our goal is to motivate students to learn by innovative methods and techniques which we constantly improve, and with the latest tools of information technology, which we constantly renew.  We create the knowledge, we transfer and implement it to all our students.

Home
Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија PDF Print E-mail
Wednesday, December 26 2018 11:40

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, уште еднаш ученици од нашето училиште учествуваа на интеркултурната размена во детското село Песталоци во Троген, Швајцарија.

На оваа 9-та по ред размена на наши ученици во Швајцарија учествуваа ученици од втора, трета и четврта година и тоа: Вероника Каровска, Драган Андреевски, Ѓорѓи Ѓиков, Иван Јосифов, Мартин Коцев, Марија Ристова, Марија Глигорова и Пане Досев и супервизор проф. по информатика м-р Зоран Милевски.

Photo 12-10-18 19 09 09

Photo 12-25-18 15 29 36

Размената беше со група ученици од Молдавија, кадешто преку игри, пораки, проекти и работилници беа изучувани правата на децата, антидискриминацијата, родовата еднаквост и идентитетот.

За време на викендите се реализираа екскурзии низ Швајцарија, каде што до израз доаѓаа дружењата и пријателствата со ученици од различна етничка структура.

Преку оваа размена децата ќе имаат можности да ги пренесат своите знаења на своите соученици, бидејќи во рамките на проектот планирани се четири работилници за десиминација на активностите и наученото од Швајцарија во училиштето и вклучување на повеќе ученици.

Photo 12-7-18 16 42 43

Photo 12-7-18 16 44 20

Photo 12-25-18 15 29 40

Photo 12-5-18 15 08 37

Photo 12-15-18 10 22 59

 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner