Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Гимназијата доби прoчистувачи за воздух PDF Печати Е-пошта
среда, 27 февруари 2019 20:01

Денес нашата гимназија доби прочистувачи за воздух кои што ќе бидат поставени во училниците во училиштето, како донација од компанијата Блу Ер со која две средни училишта од Кавадарци добија прочистувачи за воздух, а донацијата е со вредност од 25 илјади евра.

Директорката на училиштето г-ѓа Невенка Поп-Ангелова заедно со професори од гимназијата изрази благодарност за вниманието и напорите на градоначалникот на општина Кавадарци, г-н Митко Јанчев за оваа донација насочена кон училиштата за наставниците и учениците, со што се потврдува, ветената соработка и помош која континуирано училиштето ја добива од Локалната самупорава Кавадарци.

3333333333333333333333334567

20190227-1b946403340d9e45dd01b7847ed6f81c

2

Со тоа  градоначалникот и Локалната самоуправа ја потврдуваат својата заложба и грижа за младите, да дишат чист воздух, таму каде поминуваат значаен дел од времето, во училиштето. Претставници од компаниата Блу Ер денеска беа присутни на пуштањето на прочистувачите во употреба.

DD51D829-85C8-4B17-B8AD-F4E446113DED

Последно освежено на среда, 27 февруари 2019 20:26
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер