Array

Mission and goal

In times of rapid technological development, globalization, information revolution and educational reforms, we try and are ready to meet by embracing the changes and emerging conditions as a chalenge, fighting for our position and affirmation with the achievement of new  applicable knowledge, quality, innovation and utilizing all internal potentials within the school.

Home
Гимназијата доби прoчистувачи за воздух PDF Print E-mail
Wednesday, February 27 2019 20:01

Денес нашата гимназија доби прочистувачи за воздух кои што ќе бидат поставени во училниците во училиштето, како донација од компанијата Блу Ер со која две средни училишта од Кавадарци добија прочистувачи за воздух, а донацијата е со вредност од 25 илјади евра.

Директорката на училиштето г-ѓа Невенка Поп-Ангелова заедно со професори од гимназијата изрази благодарност за вниманието и напорите на градоначалникот на општина Кавадарци, г-н Митко Јанчев за оваа донација насочена кон училиштата за наставниците и учениците, со што се потврдува, ветената соработка и помош која континуирано училиштето ја добива од Локалната самупорава Кавадарци.

3333333333333333333333334567

20190227-1b946403340d9e45dd01b7847ed6f81c

2

Со тоа  градоначалникот и Локалната самоуправа ја потврдуваат својата заложба и грижа за младите, да дишат чист воздух, таму каде поминуваат значаен дел од времето, во училиштето. Претставници од компаниата Блу Ер денеска беа присутни на пуштањето на прочистувачите во употреба.

DD51D829-85C8-4B17-B8AD-F4E446113DED

Last Updated on Wednesday, February 27 2019 20:26
 

e-Learning

Banner

iOERc.mk

Banner

DIGITeachEUrope

Banner

Отворени едукативни ресурси

Bulletin board

Banner

State Final Exam

Banner

Duration of classes

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner