Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Продолжува неколкугодишната меѓународна успешна соработка со гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска PDF Печати Е-пошта
сабота, 06 април 2019 22:15

И оваа учебна година продолжува неколкугодишната меѓународна успешна соработка на Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци со Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска. Имено, во периодот од 25. март до 05. април 2019 година ученици од Гимназијата „Курт Николин“ заедно со ученици од нашата гимназија работеа на заеднички проект при што изработуваат видеа од посетите на повеќе компании од нашиот регион.

Соработката беше заокружена со завршен настан помеѓу партнерските училишта каде беа претставени продуктите на учениците од имплементирањето на проектот. На настанот со свој говор за успешната соработка се обратија Директорот на Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Андерс Содергрен и Директорката на Гимназија „Добри Даскалов“, Невенка Поп-Ангелова, како и професорот во Шведската гимназија Златко Каров. На завршниот настан Директорот Андерс Содергрен објави дека Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска ќе им додели стипендии на ученици од нашата гимназија за еднонеделен престој и размена на искуство во Шведската гимназија.

Photo 4-8-19 14 54 24

Photo 4-8-19 14 54 38

Photo 4-8-19 14 55 51

Последно освежено на вторник, 09 април 2019 08:16
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер