Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

Home
Одржан регионален натпревар по германски јазик PDF Печати Е-пошта
среда, 10 април 2019 07:17

На 06.04.2019 год.(сабота) со почеток во 10.00 ч. во просториите на СОУГ„Мирче Ацев“- Прилеп -се одржа регионален натпревар по германски јазик за учениците од прва и трета година од средните, во рамките на Олимпијадата по германски јазик во Република Македонија.

Право на учество имаа ученици кои посетуваат прва и трета година, кои немаат родител кој е мајчин говорител на германски јазик и немале постојан престој во земјите од германско јазично подрачје повеќе од шест месеци.

Од нашето училиште, пријавувањето го направи професорот по германски јазик Васка Таневска, кој воедно беше и ментор на учениците од прва и трета година.

На денот на одржувањето на регионалниот натпревар, учениците во категоријата на ученици од прва година Стоимчев Живко од I-4 и Темелкова Михаела од I-4, го освоија првото и второто место, а во категоријата на трета година ученичката Ѓорѓиева Марија од III-3 го освои првото место. Учениците беа упатени на натамошно натпреварување во рамките на државниот натпревар по германски јазик, кој ќе се одржи во Скопје. Учениците се здобија со дипломи за I (прво) место- Стоимчев Живко од I-4 , Ѓорѓиева Марија од III-3, и II (второ) место- Темелкова Михаела од I-5, а менторот со пофалница за учество и успешно менторство во рамките на регионалниот натпревар по германски јазик.

Regionalen-germanski

Последно освежено на среда, 10 април 2019 07:21
 

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер