Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

Home За Нас
За Нас
Добри Даскалов PDF Печати Е-пошта

ДОБРИ ДАСКАЛОВ
(1882-1912)

„НИЕ НЕ СЕ БОРИМЕ ЗА СЕБЕ,

ТУКУ ЗА СВОЈОТ НАРОД!“

 

Повеќе...
 
Историјат PDF Печати Е-пошта

Гимназиското образование во Кавадарци датира уште од 1897 година, кога Бугарската егзархија отвoра нижа гимназија застапена во два класа-први и втори. Во учебната 1907/08 година, гимназијата станува трикласна и како таква работи до 1913 година, кога е укината со влегувањето на српската окупаторска власт во Вардарскиот дел на Македонија.

Повеќе...
 
Гимназијата денес PDF Печати Е-пошта

Наставата во училиштето се одвива во една зграда на два спрата каде се изведува и теоретска и практична настава. Истата, се одржува во две смени, претпладневна и попладневна смена.

Повеќе...
 
Директор PDF Печати Е-пошта

Г-ѓа Невенка Поп-Ангелова

 
Вработени PDF Печати Е-пошта

 

 

 

 

 

 

- Актив по македонски јазик и литература

- Актив по странски јазици

- Актив по општествени науки

- Актив по природни науки

- Актив по математика и информатика

- Актив по спорт, музика, уметност и мир, заштита и толеранција

- Актив по економско-правни предмети

 
Монографија PDF Печати Е-пошта
 
Самоевалуација PDF Печати Е-пошта

Во прилог можете да ja погледнете самоевалуацијата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, изработена во учебната 2010/2011 година.

 

Pdf-golemaСамоевалуација, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци

 
Развоен план PDF Печати Е-пошта

Во прилог можете да го погледнете развојниот план на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, за период од 2011 до 2013 година.

 

Pdf-golema Развоен план, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци

 


Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер