Array

Мисија и цел

Во време на брз технолошки развој, глобализација, информатичка револуција и реформи во образовнието, се трудиме, подготвени да го дочекаме, прифаќајќи ги промените и новонастанатите услови како предизвик, борејќи се за својата позиција и афирмација со постигнување на нови применливи знаења, квалитет, иновативност и искористување на сите внатрешни потенцијали на училиштето.

 

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Новогодишен хепенинг PDF Печати Е-пошта
петок, 31 декември 2010 15:14

Средношколците при нашата гимназија „Добри Даскалов“масовно собрани го прославија крајот на уште една успешна година со мини концерт во училишниот хол.

Последно освежено на четврток, 17 февруари 2011 13:40
Повеќе...
 
„Giorno della lingua italiana“ - Ден на италијанската култура PDF Печати Е-пошта
сабота, 25 декември 2010 18:18

Нашето училиште годинава, од месец февруари е дел од интернационалниот проект - Проект за мир (Proggeto Pace), со што гимназијалците добија шанса да го изучуваат италијанскиот јазик. Главна цел на проектот е  да мотивира и ангажира млади од сите земји, а за возврат им нуди културно надградување, другарување, пријателства и соработка со врсници од целиот свет, при тоа рушејќи ги сите можни бариери.

Последно освежено на вторник, 04 јануари 2011 18:24
Повеќе...
 
“Multi via Media” - Проект за зајакнување на меѓуетничката комуникација PDF Печати Е-пошта
четврток, 16 декември 2010 21:32

“Multi via media” е проект којшто ке ја зајакне меѓуетничката комуникација меѓу средношколците од Македонија преку користење мултимедијални алатки. Проектот го спроведува Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во соработка со Високата школа за новинарство и односи со јавноста, Министерството за образование и наука (МОН) и Бирото за развој на образованието (БРО), а со финансиска поддршка од Амбасадата на САД во Република Македонија .

Последно освежено на понеделник, 07 февруари 2011 21:44
Повеќе...
 
Светски ден на борба против СИДА PDF Печати Е-пошта
среда, 01 декември 2010 18:33

Светскиот ден на борба против СИДА-та 1 Декември, во нашето училиште традиционално се одбележува со одредени  превентивни  активности. Оваа година  под мотото „Дејствувај свесно“ за учениците беше организирана  врсничка едукација, а во улога на пи ер едукатори беа учениците Мартина Ристеска  и Раде Гинев од IV-7, под менторство на училишниот психолог Душанка Иванова.

Последно освежено на понеделник, 03 јануари 2011 18:44
Повеќе...
 
Маѓународен фестивал на таленти - Бугарија PDF Печати Е-пошта
вторник, 30 ноември 2010 15:34

Во Банско, Бугарија, од 19. до 21. ноември се одржа  III Меѓународен фестивал на таленти „Утринска ѕвезда“. Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваше на овој фестивал со изведба на драмата „Техно ѕвезда“, од познатиот македонски драмски писател Томислав Османли и го освои одличното трето место.

Последно освежено на среда, 08 декември 2010 14:56
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следно > Крај >>

Страница 96 од 109

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер