Array

Мисија и цел

Знаењето е едно од ретките нешта што можат да се даваат и да се примаат безгранично. Мисијата на сите наставници е несебично да го делат знаењето на сите ученици што сакаат да го усвојат и да го примат. Наша цел е да ги мотивираме учениците како да учат, со креативни методи и техники коишто постојано ги усовршуваме, со најновите средства на информатичката технологија, што постојано ги обновуваме. Знаењето го создаваме, го пренесуваме и го имплементираме кај сите наши ученици.

СОУ Гимназија „Добри Даскалов“
Освоена I, II и III награда на ликовен конкурс PDF Печати Е-пошта
сабота, 03 април 2010 13:03

Во чест на празникот Велигден, Градоначалникот на општина Кавадарци и Советот на општина Кавадарци, во соработка со Домот на културата „Иван Мазов-Климе“ Кавадарци, организираа конкурс за „Велигденски јајца“. На конкурсот учество земаа повеќе ученици од Гимназијата. Особено се истакнаа учениците:

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:32
Повеќе...
 
Предавање за Преносливо полови болести PDF Печати Е-пошта
петок, 09 април 2010 13:02

Со растот и развојот на младите, неизоставно се наметнува потребата да им се создаде навика за грижа и заштита на нивното здравје. Половото зреење е нормален биолошки процес. Затоа е нужно на сите млади да им се овозможи едукација за причинителте коишто доведуваат до полови заболувања.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:33
Повеќе...
 
Одбележани Денот на шегата и големиот христијански празник Велигден PDF Печати Е-пошта
петок, 02 април 2010 13:01

Мотивирани од денот на шегата 1 април и од големиот христијански празник Велигден, учениците од Гимназијата своерачно изработија маски и прекрасни велигденски јајца. Нивните творби беа изложени во холот на училиштето.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:30
Повеќе...
 
СРЕЌНИ ВЕЛИГДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ PDF Печати Е-пошта
четврток, 01 април 2010 12:59

Денот на Христовото воскресение, Велигден е голем христијански празник што се празнува од вториот век од нашата ера. Велигденското јајце е старо колку и Христијанството и црквата го прифатила во својата традиција и практика како симбол на Христовото воскресение.
Првите христијани и современици на апостолите почнале да бојадисуваат јајца и да ги подаруваат на Велигден, поздравувајќи се со радосниот поздрав Христос Воскресе! На тоа отпоздравувале: Вистина Воскресе!

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 19:31
Повеќе...
 
Успешно реализирана акцијата „Ден на дрвото“ PDF Печати Е-пошта
вторник, 30 март 2010 12:40

По повод одржувањето на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, се преземени сите неопходни активности, за акцијата успешно да биде реализирана.

DenNaDrvotoРаководниот и стручниот тим изготвија акционен план за организирање на активности за реализација на акцијата „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“, согласно насоките од МОН и Локалната самоуправа на општина Кавадарци.

Во акцијата се вклучија и членови од Советот на родители кои донесоа декоративни садници од најблиската подружница на јавното претпријатие „Македонски шуми“, што беа предвидени за садење и уредување на училиштниот двор.

Последно освежено на сабота, 02 октомври 2010 17:40
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следно > Крај >>

Страница 100 од 104

Креативно катче

Банер

Кажи нешто

Банер

Стани гимназијалец!!!

Банер


Кодекс за однесување на учениците

Банер

Флаер

Банер
Facebook Image

е-списанија

Youtube Channel
Wiki

Wikipedia

Go macedonian english german french italian

Систем за е-учење

Банер

iOERc.mk

Банер

DIGITeachEUrope

Банер

Отворени едукативни ресурси

Огласна табла

Банер

Информации за Државна матура

Банер

Времетраење на часовите

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер